Het weer op en om de Mont Ventoux

Waarschuwing
Voordat je de berg op gaat is het raadzaam de weersverwachting op te vragen. Het weer kan namelijk plotseling omslaan. Het verschil in temperatuur tussen 'boven' en 'beneden' kan al gauw oplopen tot ca. 12 graden. Ook kan er plotseling een mistral opsteken met ongekend hevige windstoten.
Informeer altijd even naar de weersverwachting als je de Mont Ventoux op gaat, bijvoorbeeld bij het plaatselijke office de tourisme, je camping, hotel of vakantiehuis.

Hieronder zie je de weersverwachting voor vandaag. Klik onderin de plaatjes op 'Météo GRATUITE à 15 jours' voor het weer voor de komende 15 dagen (niet voor de Vaucluse).

Het weer in de Vaucluse

Meteo Vaucluse

De Mont Ventoux ligt op de grens van de departementen Vaucluse en Drôme.

 

Het weer bij Bedoin

Meteo Bedoin

Bedoin ligt Z/W van de Mont Ventoux. 

 

Het weer bij Chalet Reynard (1417 m)

Meteo Chalet-Reynard

Chalet Reynard ligt op de zuidhelling van de Mont Ventoux.

 

Het weer bij Mont Serein (1400 m)

Meteo Mont-Serein

Mont Serein ligt op de noordhelling van de Mont Ventoux.

 

Weer per sms
Ontvang direct je mobiele gedetailleerde voorspellingen voor een plaats in Frankrijk en wereldwijd van Météoconsult. Voor het ontvangen van de prognoses op elk gewenst moment tot 7 dagen voor een plaats in Frankrijk en over de hele wereld via SMS, stuur een bericht met de tekst: MET PLAATS DAG vanaf je mobiele telefoon naar 63836. 

Bijvoorbeeld, om het weer in Bedoin voor a.s. maandag te ontvangen, verzend dan het bericht: MET BEDOIN LU naar 63836.

Hierbij is MET de code voor WEER, BEDOIN de plaatsnaam en LU de afkorting voor LUNDI (maandag). Nog even de andere dagen van de week: MA-mardi, dinsdag, ME-mercredi, woensdag, JE-jeudi, donderdag, VE-vendredi, vrijdag, SA-samedi, zaterdag en DI-dimanche, zondag.