Diable Ruud 50 + 100 x Ventoux

Er zijn mannen die op hun 50ste verjaardag voor het eerst de Mont Ventoux op fietsen (Wilfried de Jong). Ruud de Bont uit Oisterwijk (WTC de Doorentrappers, Tilburg) - 1e Nederlandse Diable du Mont Ventoux - wordt op 3 mei a.s. 50 jaar en gaat dan ook de kale berg op fietsen... voor de 100ste keer!
Dat wordt een groot feest daar in Bedoin die dag. Er zullen minstens 100 genodigden getuige zijn van Ruuds 100ste, en zo'n 35 van hen fietsen met hem mee, van wie sommigen de berg de eerste keer beklimmen. Ruuds eerste keer was in 1994, nog voordat www.dekaleberg.nl het licht zag.

In 2008 liet Ruud weten dat hij doorgaat tot de 100 - hij had er toen 87 beklimmingen op zitten - en daar heeft hij zich dus keurig aan gehouden.
Mocht je die dag in de buurt zijn, dan kun je hem misschien aanmoedigen. Deze beklimming zal zwaar worden, want Ruud heeft nog steeds last van een hevige blessure aan de achillespees. "ìk kan nog niet vastklikken op de trapper, maar fiets met gewone pedalen zodat ik mijn voet op het midden van de trapper kan plaatsen, zodoende de minste pijn, en napijn. Het zal me lukken!"
Je kan hem ook via het Prikbord feliciteren. Namens dekaleberg.nl alvast gefeliciteerd! Je hebt er nog minstens 50 te gaan om in de buurt te komen van Roland Hurtecant; die zit nu op 151 en denkt nog even door te gaan. Roland is 72, dus jij moet daar makkelijk overheen kunnen. ;-)

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner