Tweede poging... gelukt!

Artikelindex

Vrijdag 9 juli. Het is 8h45 wanneer ik aan het Office du Tourisme in Sault sta. Het is nu al ongenadig warm - dat belooft voor de rest van de dag! Vandaag gaat Johan zijn eerste col oprijden en ik ben er om hem te ondersteunen. Morgen zal hij voor mij hetzelfde doen wanneer ik zal proberen om de Kale Berg vijf keer te beklimmen en Diable du Ventoux te worden.

Klim 1 - Bedoin
Vrijdag 9 juli - 23h55. Bandjes oppompen, ketting smeren en checken of de remmen niet slepen. Het is op dit moment nog altijd aangenaam warm in Bédoin dus ik besluit om met een 3/4 broek te rijden en een shirt met lange mouwen van Peak Performance. Om 0h01 zit ik op de fiets - perfect op schema! Vannacht zal mijn vader, Marc, me begeleiden. Zijn ongelooflijke ervaring op deze berg zal me zeker van pas komen en wel sneller dan ik denk: in de bocht van Saint-Estève blijkt dat ik te hard van stapel loop. Op mijn hartslagschema zie je dat mijn hartslag de hoogste waarden bereikt in de eerste vijf kilometer van de klim wat natuurlijk alle logica tart. Ik overleg met mijn vader en mik om de rest van de klim niet boven hartslag 150 uit te komen. Ik probeer te genieten van de stilte in het bos maar word af en toe opgeschrikt door geritsel in het bos.

Na Chalet Reynard heb ik in de relatief vlakke bochten de wind in het voordeel en probeer ik zo veel mogelijk te recupereren. Een kleine drie kilometer voor de top besluit ik toch een extra vestje aan te trekken - de temperatuur is nog zeer aangenaam maar ik ben kletsnat van het zweet en de wind maakt het toch wat frisjes. Boven gekomen eet ik nog snel iets en hoop ik dat ik de afdaling overleef. Twee jaar geleden probeerde ik al een eerste keer Diable te worden maar tijdens de eerste afdaling kreeg ik maagproblemen, waardoor ik moest opgeven. Na drie bochten moet ik een paar keer serieus slikken maar ik kan gelukkig verder gaan. In Malaucène doe ik een vers shirt aan en vertrek voor de tweede beklimming.

e-max.it: your social media marketing partner