Forestier en Grandonneur du Ventoux

Artikelindex

We logeren bij Chantal in de gezellige chambre d’hôtes “Casa Clementine” te Villes sur Auzon, aan de voet van de Gorges de la Nesque (www.casaclementine.fr).

Het is al dagen bloedheet in de Provence. Vorige zaterdag, toen hij zijn Diable realiseerde, had Maarten, mijn oudste zoon, ’s nachts om 2u nog 22°C aan de top van de Ventoux. Wahnsin!

Dit is de laatste van de bestaande titels aan de Ventoux die ik nog mis, en ik besluit er nog een extra dimensie aan te geven door zonder enige vorm van begeleiding te rijden, wat uiteraard betekent dat ik telkens de laatste kilometers tot de top op de normale weg op de MTB moet afleggen. Een voldoende drankvoorraad is een extra aandachtspunt. Bovendien is het mijn bedoeling er een snelle rit van te maken. Normaal rijd ik dergelijke duurinspanningen aan een hartslag tussen 145 en 150 slagen per minuut. Ik weet dat ik op die manier een volle dag kan doorgaan. Aangezien ik vermoed minder dan 12u nodig te hebben, zal ik er niet om geven af en toe in het rood te gaan (mijn overslagpols: 158; mijn maximale pols: 182).

Mijn MTB is “Belgian Bike Power”: een Thompson Pulsar carbon frame, voorzien van een Magura MM100XC voorvork en een groep bestaande uit een mix van Shimano XT en XTR. De gasten van Thompson hebben hun werk uitstekend gedaan en er een pareltje van gemaakt. Heerlijk om daarmee op pad te gaan. 

e-max.it: your social media marketing partner