Cinglé 1602 †

In de wintermaanden elke week een paar keer spinnen. Vanaf maart op zondagochtend vroeg een ritje van 100-150 kilometer met een paar vrienden. En soms met de hele vriendenclub naar Frankrijk, "een paar colletjes pakken". Het komt ons niet onbekend voor.
Jos de Wacht uit Baarn was een van die fanatieke wielrenners. Fietsen was zijn lust en zijn leven. Met zijn tienen vormen ze het Kale Berg Collectief.

Op 7 juni 2006 reed Jos met succes de Cinglé, samen met fietsmaat Ronald van der Krogt. Als nummer 1602 staat Jos de Wacht geregistreerd in de boeken van de illustere Club des Cinglés du Mont Ventoux.
Twee jaar later reed hij vijf keer de Alpe d'Huez op en zamelde hij daarmee 914 euro in voor de Stichting Nqobile, een kinderopvang project in Zuid Afrika.

Vorig jaar augustus ging hij opnieuw naar de Mont Ventoux, met zijn vrienden. Zes keer op een dag wilde hij de kale berg beklimmen. Aan zijn vriendin had hij tegen de middag laten weten dat het niet goed zat met de benen; verzuring. En dat hij het niet meer zo zag zitten met die k**berg. Zij adviseerde hem die berg dan maar te vergeten en lekker op een terras te gaan genieten van de omgeving en van zijn mooie leven... Een goed plan vond hij en tegen drie uur fietste hij naar het vakantiehuis terug.

Op 25 augustus 's morgens vroeg, nog in het donker, vertrok hij voor zijn eerste beklimming. In de afdaling naar Bedoin werd een van "Les Sept Virages" (de 7 bochten) hem fataal. Hij kwam tot stilstand tegen een boom. Hij werd gevonden door een Fransman en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Marseille. Jos lag in coma. Op 19 september overleed hij. Hij was 43 jaar.

Op 25 augustus 2010 gaan zijn vrienden hem herdenken. Met een beklimming van de Mont Ventoux. Op de fatale plek willen ze een klein gedenkteken plaatsen. Als herinnering aan Jos.
Jos had www.dekaleberg.nl in zijn favorieten staan.

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner