Per bakfiets naar de Mont Ventoux

Frank GroenendaalZondagochtend 17 juni jl. vertrok Frank Groenendaal, afkomstig uit het Brabantse Eerde, naar de Mont Ventoux, per bakfiets. Niet zomaar een bakfiets, maar een soort race-uitvoering. Op 1 juli hoopt hij daar aan te komen, want dan gaat hij met zijn Orange Babies Cycling Team de kale berg beklimmen voor het goede doel. En dat is: geld inzamelen voor met HIV besmette Afrikaanse zwangere vrouwen en hun babies.

Op 1 juli 2012 vindt Expeditie Mont Ventoux plaats, een initiatief van DESTIL. Deelnemers aan deze expeditie zullen op 1 juli 1, 2 of 3 keer de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen voor dit goede doel.

Oud-wielrenner Groenendaal (Nederlands kampioen veldrijden Amateurs 1989) kreeg in 1993 te horen dat hij seropositief was en dat hij nog hoogstens vijf jaar te leven had. Maar negentien jaar later is hij er nog steeds en is hij o.a. actief als oprichter en promotor van zijn Orange Babies Cycling Team.

Op zijn facebook-pagina houdt hij belangstellenden op de hoogte van zijn bakfietstocht:

Bakfiets en tentje van Frank GroenendaalMaandag 18 juni: Bijna geen verbinding en batterij bijna leeg, maar een heerlijk plekje gevonden om de nacht door te brengen. Tussen de bambies die ik al gezien heb in het bos van de "Baraque Fraiture" in de Ardennen van Belgisch Luxemburg. Nee geen frieture in de buurt!
Zal proberen om morgen wifi te zoeken. Ging boven verwachting maar ga nu slapen om te rusten voor morgen. Op naar Luxemburg en misschien richting Frankrijk.


Zondag 17 juni: Ik lig in mijn tentje aan de Maas net voorbij Maastricht. Prachtige dag geweest met de eerste etappe naar de Mont Ventoux voor Orange Babies. Waarschijnlijk zometeen in de nieuwsuitzending van Omroep Brabant. Voelde weer als nieuw, opnieuw weer fi

etsen, opnieuw weer zadelpijn en weer opnieuw vermoeide benen. Maar dat komt van te weinig fietsen haha. De training is begonnen. Iedereen bedankt voor de support en ik zal proberen jullie op de hoogte te houden. Veel plezier met Nederland-Portugal! — bij Camping De Oosterdriessen.

Zaterdag 16 juni: Morgenvroeg om 10u ga ik vertrekken op mijn bakfiets op 1 juli voor @Orange_Babies de legendarische Mont Ventoux te gaan beklimmen #EMV12

Je kan hem ook volgen op twitter: @FrankGroenendaa

Zie ook: Agenda | website Orange Babies

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner