Veel Drenten op de kale berg

Groot verzet tegen kankerKomende zaterdag, 1 september, beklimmen meer dan 1100 fietsers, wandelaars, hardlopers en handbikers de Mont Ventoux. Het doel van de Stichting Mont Ventoux was met minimaal 1000 deelnemers deze zware tocht te ondernemen. Dat doel is dus gehaald. Of ook het financiële doel – 1,5 miljoen euro voor de kankerbestrijding - is gehaald, zal pas na zaterdag duidelijk worden.

Het opgehaalde geld gaat voor 60 procent naar een onderzoeksproject van KWF Kankerbestrijding. De overige 40 procent wordt gegeven aan lokale, kankergerelateerde doelen.


Het overgrote deel van de deelnemers (387) is afkomstig uit Drenthe, daar waar de Stichting Mont Ventoux zes jaar geleden is opgericht. Inmiddels komen er deelnemers uit alle provincies. 

In 2011 brachten 540 deelnemers € 705.000,- bij elkaar. Dat bedrag wordt dit jaar in elk geval weer ruimschoots overtroffen. Elke deelnemers moet minimaal € 400,- sponsorgeld inbrengen. Daarnaast is er een groot aantal bedrijven dat financieel of in nature de tocht ondersteunt.

De stichting Mont Ventoux is opgericht in 2007 en heeft als Mission Statement 'sport als symbool in de strijd tegen kanker'. Dit houdt in dat de beklimming van de Mont Ventoux een sportieve strijd is die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Bovendien zet ze sport in voor het goede doel, namelijk KWF Kankerbestrijding. Het doel van de stichting is zoveel mogelijk geld ophalen, dat vervolgens beschikbaar wordt gesteld aan het KWF en lokale goede doelen. Aanleiding voor het beklimmen van de Mont Ventoux was een oproep in 2007 van René Gaastra, volkomen onverwacht getroffen door een hersentumor. Hij vroeg medesporters of ze hem en KWF Kankerbestrijding wilden steunen door de Mont Ventoux op te fietsen. In het eerste jaar gaven meteen ongeveer 45 fietsers gehoor aan deze oproep.

Bron: Stichting Mont Ventoux


Pin It
e-max.it: your social media marketing partner