Veel emoties bij Ven2-4Cancer en Ventoux3

Ventoux3"Wat een onvoorstelbare dag vandaag. Veel emoties, een prachtige berg, veel mensen die heel diep zijn gegaan. Het was fantastisch!" Aldus een tweet van de organisatie van Ventoux3. En deze van een deelnemer aan Ven2-4Cancer: "Wat een prachtige dag gisteren! Organisatie en vrijwilligers, hartelijk dank voor deze onvergetelijke, fantastische en emotionele herinnering! Hopelijk tot volgend jaar!"

Waren vorig weekend nog zo'n 1100 Nederlanders op en rond de Mont Ventoux in het kader van de actie Goformontventoux (tussenstand 1,1 miljoen euro), afgelopen vrijdag en zaterdag was het wéér prijs. Op vrijdag 7 september gingen 682 fietsers 1 tot 4 keer de berg op, alleen of in teamverband, alweer om geld (tussenstand 280.000 euro) in te zamelen voor kankeronderzoek. En de dag erna waren het er 175; zij zamelen ruim 263.000 euro in voor hersentumoronderzoek. In tegenstelling tot vorig weekend hadden de deelnemers aan beide evenementen nu wel mooi weer. 

Ven2-4Cancer

Ven2-4CancerVen2-4Cancer (spreek uit als: Ventoux for Cancer) is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt tot vier maal de Mont Ventoux. Een bijna onmogelijke krachttoer, die normaliter alleen wordt ondernomen door de club van malloten van de Mont Ventoux. Maar de malloten van Ven2-4Cancer gaan nog een stapje verder. Op 7 september 2012 zetten ze niet alleen een fantastische sportieve prestatie neer, maar zamelen daarmee ook een zo hoog mogelijk bedrag in voor de Vlaamse Liga tegen Kanker, bekend van "Kom op tegen kanker". Dit alles onder het motto "opgeven is geen optie". Ven2-4Cancer is een initiatief van Inspire2Live en daarmee het broertje of zusje van Alpe d'HuZes.

Ventoux3

Bij Ventoux3 wordt gefietst om geld in te zamelen voor hersentumoronderzoek. In Nederland sterven 28 mensen per week aan deze ongeneeslijke vorm van kanker. Jarenlang is er weinig voortgang geboekt, in belangrijke mate door geldgebrek. De deelnemers fietsen 1, 2 of 3 keer de kale berg op.


Volg de evenementen via Twitter 
Pin It
e-max.it: your social media marketing partner