Een app die je leven kan redden

RideID-logoHet is te hopen dat het nooit gebeurt, maar stel dat je met je fiets ten val komt en je verliest daarbij je bewustzijn. Je kan hulpverleners dan niet vertellen wie je bent, wie er moet worden geïnformeerd, wat je bloedgroep is en welke medicijnen je gebruikt. Je hebt wel een smartphone, maar die is beveiligd met een pin-code. De app RideID kan je leven redden...

RideIDRideID
Met de (gratis) app RideID zijn deze gegevens zichtbaar op het locscreen van je smartphone. Ook al heb je je telefoon met een pincode ontoegankelijk gemaakt voor anderen. Zodra je telefoon wordt ingeschakeld verschijnen je gegevens op het scherm: naam en telefoonnummer van contactperso(o)n(en), je eigen naam, geboortedatum, bloedgroep en informatie over aandoeningen en gebruikte medicijnen. Dit alles voor zover je dat zelf hebt ingevuld.
Heel wat toerfietsers rijden waarschijnlijk zonder identiteitspapieren, maar wel met een smartphone in de achterzak. Zo is levensreddende informatie altijd direct beschikbaar en kan het thuisfront snel worden geïnformeerd als de nood aan de man is. 

RideID for iPhone  RideID for Android

 

Helpbijnood-appHelp bij Nood
Ben je nog wél bij je positieven, dan kun je ook gebruikmaken van de (gratis) app Help bij Nood. Naast bovengenoemde gegevens geeft deze app ook op een kaart aan waar je bent en waar de dichtstbijzijnde politieposten en ziekenhuizen zijn. De locatiegegevens worden meegestuurd met je oproep.
Deze app is alleen beschikbaar voor de iPhone en functioneert vooralsnog alleen in Nederland.

Help bij Nood voor iPhone

 

Geen smartphone?
Er zijn polsbandjes, helmstickers en schoenbadges waarop je je persoonlijke gegevens en telefoonnummers van contactpersonen kan vermelden. Ze worden geleverd door o.a. ID Inside en QRalert.
Bij QRalert worden je gegevens digitaal opgeslagen. Door het scannen of het intoetsen van de QRcode op je bandje wordt de informatie zichtbaar. Voordeel hiervan is dat de informatie altijd is aan te passen en dat je meer informatie kwijt kunt. Werkt ook in het buitenland. Abonnement vereist.

ID Inside  QRalert

 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner