€ 1 miljoen voor sneeuwkanonnen op Ventoux

skien ventoux Photo Ange EspositoUPDATE 10-01-2014 De geplande sneeuwkanonnen zullen op z'n vroegst de volgende winter worden geïnstalleerd.
Het bestuur van het departement Vaucluse heeft deze week bijna unaniem besloten tot het installeren van sneeuwkanonnen op de Mont Ventoux. Het besluit is genomen onder het voorbehoud dat de resultaten van diverse milieustudies gunstig zullen uitpakken. Met de revitalisering van het skistation Mont Serein - aan de noordkant van de kale berg - is in totaal 1,5 miljoen euro gemoeid.

Het project zal naar verwachting 110 directe en indirecte banen opleveren. Als de kanonnen zijn opgesteld zal er naar verwachting in de maanden december, januari en februari kunnen worden geskied. 

Bron: ledauphine.com

UPDATE 10-01-2014 Volgens laprovence.com trekt de Mont Ventoux tussen december en maart tussen de 150.000 en 300.000 bezoekers. Deze komen niet alleen om te skiën. "Op zondag jl. waren er 3.500 mensen, terwijl de skiliften gesloten zijn", aldus de beheerder van het skistation Mont Serein. De pistes zijn nog gesloten vanwege een gebrek aan sneeuw. Men hoopt dat het niet weer zo'n slecht seizoen wordt als in 2012 toen het skistation geen dag open is geweest.

Bron: laprovence.com

Skiën bij Mont Serein - Photo Ange Esposito/laprovence.coom

{fcomment}

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner