20 mensen met MS beklimmen Mont Ventoux

Klimmentegen-MS-2011Op 20 mei 2013 gaan 400 fietsers en lopers de Mont Ventoux  beklimmen om de strijd aan te gaan tegen de ziekte Multiple Sclerose. Met Klimmen tegen MS doet ook Team Vlinder mee. Dit is een 20-koppig team dat bestaat uit mensen met MS. In estafettevorm gaan zij lopend de Mont Ventoux beklimmen. Zij lopen allen minimaal 1 kilometer. Hiermee willen zij andere mensen met MS inspireren om te blijven kijken naar mogelijkheden.

De sponsorgelden van dit evenement gaan rechtstreeks naar het Nationaal MS Fonds. Dit is de landelijke organisatie voor mensen met MS die dit jaar 20 jaar bestaat.

Enorme groei
In 2011 ging de organisatie van Klimmen tegen MS met ongeveer 16 mensen de kale monsterberg op. In 2012 was dit aantal verdubbeld en heeft de actie € 60.000 opgeleverd. Nu, in het derde jaar, heeft het evenement 400 deelnemers en is dus enorm gegroeid. De teller staat op dit moment al op bijna € 250.000. De mensen die meedoen hebben zelf MS of kennen iemand met MS. Dagelijks hebben zij te maken met deze ziekte van het centrale zenuwstelsel waarvoor helaas nog geen genezend middel bestaat. De deelnemers strijden voor onderzoek en naar een verbetering van kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Multiple Sclerose
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel die ongeveer 17.000 mensen in Nederland hebben. Wereldwijd hebben 2,5 miljoen mensen deze chronische ziekte. MS is een onvoorspelbare ziekte en kan zich bij een ieder anders voordoen. Zo kan de een nog de Mont Ventoux beklimmen, terwijl de ander rolstoelafhankelijk is. De meeste mensen met MS bevinden zich hier tussen in.

Bron: Nationaal MS Fonds via ANP Pers Support

 

 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner