VENTOUX: roman van Bert Wagendorp

Ventoux Bert WagendorpDe film is er nog niet, maar het boek inmiddels wel: VENTOUX, de roman van Volkskrant-columnist Bert Wagendorp. En het is meteen Boek van de Maand bij DWDD. Wagendorp schreef eerder de novelle De Proloog en is mede-oprichter van het wielertijdschrift De Muur.

Bart Hoffman is misdaadjournalist, fietser en bijna vijftig. De toekomst baart hem zorgen als hij wordt ingehaald door het verleden: zijn vrienden David, Joost en André keren terug in zijn leven. En met hen de zomer van 1982; de zomer van de hopeloze liefde voor de mooie Laura, de zomer van het verraad en de zomer van de dood door schuld op de Mont Ventoux. In de zomer van 2010 gaan de vrienden terug, met de racefietsen op het dak, hun sores op de trekhaak en de verloren tijd op de achterbank.

'Ventoux' van Bert Wagendorp is een ontroerende tragikomedie die zich uitstrekt van de Achterhoek in de jaren zestig en zeventig tot de Randstad en de Provence anno 2012. Een verhaal over de oude vriendschap tussen vijf mannen en een vrouw. Een ontroerend, hilarisch en scherp portret van een generatie. En een zoektocht naar de consequenties van keuzes.

Regisseuse Nicole van Kilsdonk ontwikkelt nu al een speelfilm gebaseerd op de roman. dekaleberg.nl berichtte hier al eerder over.

We stoppen het boek in de koffer en gaan het lekker lezen op het terras aan het zwembad, met een glas AOC Ventoux erbij en met uitzicht op... de Ventoux!

Bestel bij De Kale Berg - Levering via Bol.com

Ook als ebook:

 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner