Boek 'De kale berg': 11de druk!

boek dekaleberg coverUPDATE 2 mei: 11de druk verschenen! De 11de druk is praktisch gelijk aan de 10de, met enkele geactualiseerde gegevens.
Uitgebreide en herziene jubileumeditie van "de bijbel van elke VENTOUXbedwinger" (Bert Wagendorp)
De kale berg viert feest! Sinds 2002 is De kale berg hét boek voor iedereen die de berg wil beklimmen. Met of zonder fiets. Alleen of met een groep. Deze 10de editie werd geheel opnieuw samengesteld en in een nieuw jasje gestoken. Niet alleen werd nieuwe informatie toegevoegd, maar er staan ook nieuwe verhalen in en meer foto's.

Koop bij bol.com

boek dekaleberg cover

Deze 10e druk is onder meer uitgebreid met verhalen van Wilfried de Jong, Nico Keuning en Bert Wagendorp en met een hoofdstuk over het zusje van de Mont Ventoux, Montagne de Lure.

Het boek is een absolute must voor iedereen die de Berg der Bergen wil beklimmen, maar ook voor wie algemene informatie zoekt over hoe je het beste in de bergen kunt fietsen. Want in De kale berg staan niet alleen mooie (nieuwe!) verhalen van doodgewone laaglanders die de berg hebben bedwongen. Het boek bevat daarnaast onder meer een totaal vernieuwd hoofdstuk over de theorie en de praktijk van het trainen (met uitgebreide trainingsschema's!), fietsroutes, informatie over de Ventoux zelf, over materiaal, flora en fauna, de omliggende dorpen en stadjes. Er is bovendien veel aandacht voor de berg in de literatuur (met fragmenten, columns en gedichten van o.a. Jan Donkers, Dolf Jansen, Jos Vandeloo, Huub van der Lubbe en Mart Smeets) en voor Tom Simpson, de legendarische renner die op de Mont Ventoux het leven liet.

"De bijbel van elke VENTOUXbedwinger" Bert Wagendorp

"Het ideale handboek voor de Mont Ventoux" -  Fiets 

Schermafdruk 2015 02 17 19.47.31

 

Over De kale berg

'Geen groter compliment voor een boek, dan het beïnvloeden van de werkelijkheid na verschijning. Samenstellers Lex Reurings en Willem Janssen Steenberg bereikten dit ideaal met het in 2002 verschenen De Kale Berg - Op en over de Mont Ventoux.'Het Parool

'De bijbel van elke Ventouxbedwinger' - Bert Wagendorp in VENTOUX

'Het is voor Ventoux-liefhebbers een boek wat niets te wensen overlaat. Alles wat er van en over de Ventoux bekend is, en niet bekend, staat in dit boek.' - House of Cycling 

'In 2002 verscheen de eerste druk van dit boek. Inmiddels is het boek aan de tiende druk toe en is het in de loop van de jaren uitgebreid en geactualiseerd. 'De Kale Berg' is daarmee het ideale handboek geworden voor de Mont Ventoux.' Fiets.nl

Over de auteurs

Lex Reurings fietste in 1996 de Ventoux op en deelde zijn enthousiasme daarover op zijn website. Elk jaar bezoekt hij de berg en als webmaster van dekaleberg.nl volgt hij alles wat met de Mont Ventoux te maken heeft op de voet.

Willem Janssen Steenberg reed in 1997 toevallig per auto de Mont Ventoux op en heeft daar iets aan overgehouden. In 2001 beklom hij de berg voor de eerste keer per fiets en die ervaring heeft zijn leven veranderd. Ieder jaar trekt hij erop uit om de berg opnieuw te begroeten.

Paperback, 288 pagina's | 16 x 24 cm | € 19,90 | ISBN 978 94 004 0097 9 

Waarin verschilt deze 10de en 11de druk met de vorige druk?

Deze jubileumeditie is deels herschreven, geactualiseerd en uitgebreid:

 • 32 pagina's meer tekst
 • 16 pagina's meer kleurenfoto's
 • geheel nieuw hoofdstuk over training, met nieuwe trainingsschema's
 • nieuw hoofdstuk over Montagne de Lure, het zusje van de Mont Ventoux
 • een ontwerp voor een aangenaam verblijf op de top van de Ventoux
 • columns van Willem Janssen Steenberg
 • records en andere statistische gegevens
 • de Mont Ventoux in Parijs-Nice en de Dauphiné
 • de actieberg - fietsen voor het goede doel
 • nieuwe verhalen 
 • nieuw omslag
 • nieuwe lay-out
 • De 11de druk is praktisch gelijk aan de 10de, met enkele geactualiseerde gegevens.

Bestel bij De Kale Berg

'De bijbel van elke Ventoux bedwinger'
De kale berg 10de druk 140 Koop bij Bol.com

 

Liever een eBook? Dat kan ook! Je kan het nu downloaden en direct gaan lezen...

LET OP:
Dit is dus een digitale versie van het boek in het ePub formaat: een eBook. Je kan het lezen met een eReader of op een tablet.
De inhoud is gelijk aan de 11de druk van de gedrukte versie van De kale berg - Op en over de Mont Ventoux van Lex Reurings en Willem Janssen Steenberg. Nu ook met foto's.

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner