Éénrichtingsverkeer op de top

IMG 0903Diable Ruud de Bont is vandaag weer eens op de berg - beklimming nr. 124 - en ziet dat er iets veranderd is. Witte pijlen en strepen op het wegdek en talloze verkeersborden maken duidelijk dat er vanaf nu slechts in één richting over de top mag worden gereden. Fietsers uitgezonderd natuurlijk. Die worden gescheiden van het autoverkeer via een houten afscheiding.
De werkzaamheden zijn nog in volle gang, maar de foto's van Ruud geven een goed beeld van de nieuwe situatie.

'Gente Dame' Ariane Greep - ook ter plaatse - vult nog aan:  "Inderdaad is het nu één richting boven. Over de top met auto vanaf Malaucène, dan mag je NIET draaien naar links om andere weg in te gaan, dus als je terug wil naar Malaucène moet je bij Bar Vendran, of daarvoor, draaien. Dan weer naar boven. Dan meteen rechts eerste weg in. 
Als je van Bedoin komt mag je NIET met de auto de linkerweg nemen naar de top, dan MOET je de eerste weg nemen en daar parkeren. Maar nog steeds niet genoeg plekken voor deze drukte. En oh ja, oppassen voor fietsers op de top..."

Op zich zal de invoering van éénrichtingsverkeer een verbetering zijn en je kunt je afvragen waarom dit niet eerder is bedacht. Het is in het seizoen een gekkenhuis op de top en de mogelijkheid om éénrichtingsverkeer in te voeren was er altijd al. De vraag is alleen of het keren van auto's vóór en na de top niet tot gevraarlijke situaties gaat leiden. Op 1 augustus zijn de werkzaamheden afgerond en dan is de nieuwe situatie pas goed te beoordeln.

Foto's: Ruud de Bont

Bus
Op de foto's zie je ook een bushalte. Deze bus rijdt tussen 17 juli en 18 augustus 2013.

Opstapplaatsen: Bedoin, Malaucène, top Mont Ventoux, Chalet Reynard, Mont Serein.
Een kaartje (enkele reis) kost slechts 2 euro.
Meer informatie, zoals vertrektijden in deze flyer.

 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner