Met een go-kart de Mont Ventoux op

Met een cuisse-tax de Ventoux opEen groep vrienden, zich noemende Het Ardennenoffensief, gaat zaterdag 21 september de Mont Ventoux proberen op te rijden met een cuisse-tax. Een cuisse-tax (go-kart, billenkar) is een voertuig dat je langs de Belgische kust kunt aantreffen. Met deze billenkar willen ze van Sault naar de top van de Ventoux rijden. 

In het boek De kale berg - Op en over de Mont Ventoux is een hoofdstuk gewijd aan beklimmingen van de kale berg met een afwijkend vervoermiddel. Daaronder eenwieler, ligfiets, aanhangfiets, verlengde Solex-tandem. Maar geen cuisse-tax.
De mannen zijn al eens de Ventoux op gefietst en wilden nu eens wat anders. En ze willen een weddenschap met jou aangaan. De af te leggen afstand van Sault naar de top is 26 km.

Trainingsrondje met de cuisse-tax

Toch maar even nadere informatie gevraagd bij initiatiefnemer Paul Schepers.
"De bedoeling is dat we met 10 personen de Ventoux op fietsen en de cuisse-tax moet ook boven geraken. Dat wil zeggen: telkens 4 personen op de kart en 6 aan het fietsen. Is er iemand moe, dan stapt die af en neemt een fietser zijn/haar plaats in (wisselen duurt 2 seconden) De persoon die van de kart afstapt neemt zijn/haar fiets en rijdt verder. Lopen is niet toegelaten, tenzij om te wisselen."

Weddenschap

"We hebben een weddenschap met iedereen die zegt dat we het niet halen. Lukt het ons tóch, dan betalen ze 26 euro (= de afstand Sault tot de top).
Met het totale bedrag willen we de kart kopen (kost meer dan € 3.000) en deze schenken aan het goede doel. (We gaan voor alles of niets.)
Als we het niet halen betaalt niemand iets en geven we de kart terug aan de producent.
We hebben voor onze stunt een aanvraag lopen bij het Guinness book of Worldrecords, maar tot op heden zonder antwoord.

De arbitrage zal gebeuren op basis van fairplay. (Als het GBW meedoet, dan moeten we een deurwaarder meenemen om het officieel te maken.)

Er gaat wel een motorfiets mee om het geheel te filmen en we hebben een go-pro camera op de kart.

De maximum snelheid die we kunnen halen op de vlakke weg is 10 km/uur, omdat de kart speciaal voor ons geprepareerd werd, met klimtandwielen en een doortrapsysteem.

Berg op halen we max 5km/uur, dus rekenen we erop om er 5 à 6 uur over te doen."

 

Doe mee aan de weddenschap 

Tot zover de initiatiefnemer. Als jij met hen wedt dat ze het niet gaan halen en ze halen het tóch, dan mag je 26 euro overmaken voor het goede doel. De cuisse-tax wordt dan geschonken aan het opvangcentrum Bethanië in Genk, een multfunctioneel centrum voor kinderen en jongeren tussen 3 en 21 jaar met gedrags- en emotionele problemen. 

Je kan een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin je vermeldt dat je niet gelooft dat ze het zullen halen.

Hieronder licht Paul Schepers een en ander toe: 

 

 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner