Fietsen en muziek

Cycling-in-Concert Neude. Foto: culturelezondagen.nlBij fietsen en muziek denk je al gauw aan spinning. Zonder muziek (en een enthousiaste instructeur) is deze zware inspanning voor de meesten van ons niet lang vol te houden. Doorgaans wordt opzwepende muziek met 80-220 BPM (Beats Per Minute) gedraaid, maar het kan ook op klassieke muziek. Kom zondag 1 september maar naar de Neude in Utrecht en spin op Canto Ostinato.

Canto Ostinato van Simeon ten Holt is een van mijn favoriete klassieke composities. Het is misschien wel het bekendste werk uit de Nederlandse klassieke muziek. De compositie wordt doorgaans uitgevoerd in versies voor één piano tot aan zes piano's en/of marimba, saxofoonensemble, kerkorgel, harp en elektronische muziek. Bekende vertolkers zijn het pianistenduo Sandra en Jeroen van Veen. De speelduur kan variëren van een uur tot een hele dag; dit wordt bepaald door de uitvoerende musici. 

Ken je de muziek nog niet of hou je het niet vol om een uur lang stil te zitten, dan is dit een unieke kans om mee te spinnen op deze hypnotiserende muziek. Hieronder een filmpje van een eerdere uitvoering met een zaal vol spinners.

Op de Neude kun je op zondag 1 september mee spinnen tijdens een 60 minuten durende rit op prachtige en aanzwellende pianomuziek van onder andere Beethoven, Philip Glass en Simeon ten Holt.
Aanmelden is niet meer mogelijk.

Utrecht Uitfeest, Cycling in Concert, zondag 1 september 12.30 uur, Neude, Utrecht

Wat is nu de relevantie met de Ventoux, vraag je je misschien af. Die is er niet echt, maar de rit door 'het bos' is voor velen van ons nogal saai. Een goed stuk muziek kan het je dan een stuk aangenamer maken. Volgende keer toch maar eens proberen of ik op de klanken van Canto Ostinato makkelijker naar boven kan rijden. Moet ik wel een extra lange versie zoeken...

 

 

 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner