Schoonmaak Mont Ventoux

Afval op de kale bergJa mensen, het is weer tijd voor een grote schoonmaak op de kale berg. Het toeristenseizoen loopt ten einde en heeft ook dit jaar weer zijn sporen achtergelaten. (Nee, natuurlijk niet jouw afval; dat neem je altijd weer mee...) En misschien win jij wel een vlucht per parapente vanaf de top van de Ventoux!


schoonmaak ventoux
Op zaterdag 28 september gaan vele vrijwilligers - voor het 6de achtereenvolgende jaar - het afval verzamelen dat her en der verspreid ligt op en in bermen, goten, paden en picnicplaatsen. Het gaat hier om vele kubieke meters afval van allerlei aard, waaronder plastic zakken, verpakkingen, blikjes, schroot enzovoort. Ja, ook wikkels van energierepen en gel-tubetjes!

Diverse onrganisaties en instanties, waaronder het Franse bosbeheer, de gemeente Bedoin en de SMAEMV/Réserve de Biosphère du Mont Ventoux roepen vrijwilligers op om deze dag de handen uit de mouwen te steken. Voor de zesde keer reeds.

Mocht je ter plaatse zijn, om 9.00 uur verzamelen op de Plaine des Hermitants, ca. 400 meter voorbij Chalet Reynard links. Er wordt begonnen met een welkomstdrankje en om 13.00 uur wordt afgesloten met een lunch. Onder de vrijwilligers wordt een vlucht per parapente vanaf de top van de Ventoux verloot.

Bron: SMAEMV Foto Olivier LAURENT

 

"L'homme n'est pas le seul animal qui pense, mais il est le seul à penser qu'il n'est pas un animal."
Paul Broca       

  {fcomment}

 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner