Kale berg: ACTIE-berg

'De goede-doelen-berg'... zo zou je de Mont Ventoux ook kunnen noemen. Ook dit jaar zullen weer veel fietsers de kale berg op gaan voor een goed doel. Hier een overzicht van de acties die nu al aangekondigd zijn:

Met Sport voor Lucai kan je in september de kale berg op. Deelname staat open voor hardlopers, wielrenners, wandelaars en nordic walkers, maar als je steppend naar de top wil kan dat ook.
Stichting Lucai heeft als doel ernstig/levensbedreigend zieke tieners (13 tot en met 18 jaar), uit Nederland en Vlaanderen, samen met hun gezin (ouders, broers en zussen) een energieboost te geven om de harde realiteit van het ziek zijn van hun kind/broer of zus voor hen allen beter hanteerbaar te maken. Vorig jaar stond 'Missie Mont Ventoux' in het teken van Lucai. De EO maakte er een reportage over.
Website Sport voor Lucai

Jan Theelen wordt dit jaar 50 en gaat daarom op 10 juni in z'n eentje fietsen vanuit zijn woonplaats Venlo en hoopt negen dagen later de top van de Mont Ventoux te hebben bereikt.

Dat doet hij om geld in te zamelen voor de stichting ALS. ALS is een vreselijke spierziekte die binnen 3 tot 5 jaar tot de dood lijdt. Op zijn website lees je meer.
Website VenloVentoux

Wielervereniging Gaul! is vernoemd naar Charly Gaul - de Luxemburgse renner die heel lang de snelste tijd van Bedoin naar de top op zijn naam heeft gehad. De leden willen net als deze legendarische renner verder gaan dan hun concurrenten. Zelfs verder dan hun eigen belangen. Ze willen hun wielerpassie combineren met hun betrokkenheid bij het leed van kinderen die het slachtoffer zijn geworden van oorlog. Daarom rijden ze voor War Child.
De eerste Gaul! Time Trial op de Ventoux vindt plaats op zondag 29 mei 2011. Het is een uitgelezen kans om je te meten met de groten der aarde, maar ook met de andere leden van Gaul!.
Website Gaul!

Vrijdag 9 september gaan wij met een groep patiënten en medewerkers van GGz Centraal de Mont Ventoux op fietsen en wandelen (70 personen). Wij gaan bovendien geld inzamelen voor een goed doel. In 2012 gaat een groep patiënten die veel begeleiding behoeven een reis maken naar Lourdes en daar gaan wij dan sponsoren voor zoeken!
Website GGz Centraal

Op de Agenda staan nog meer acties

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner