Warriors of the Wheel

Boek Warriors of the WheelGabyGaby is een multimedia kunstenaar die bekend staat om zijn ongewone aanpak. Zijn werk vervaagt de grens tussen kunst en design. GabyGaby houdt van fietsen maar vooral van de Tour de France. "Krijgers" noemt hij de deelnemers aan de Tour. "Ik hou van hoe ze bijna allemaal denken dat ze kunnen winnen, maar alleen de elite slaagt daar in: the Warriors of the Wheel", zegt Gaby Zwaan, zijn echte naam.

Misschien ken je hem van zijn project GabyGaby on Tour uit 2010. Hij maakte toen 11 schilderijen voor evenzoveel Tour de France helden. En hij schilderde tijdens de Tour gigantische portretten van deelnemers op de weg.

Geïnspireerd door 100 Rondes van Frankrijk maakte hij 50 kunstwerken voor het boek Warriors of the Wheel. Bij elk schilderij schreef hij een tekst waarin hij zijn mening en visie geeft op de Tour. Op Bike Motion 2013 in de Jaarbeurs in Utrehct waren een paar schilderijen in het echt te zien en vertelde GabyGaby over zijn werk.

Een van de warriors is Tom Simpson. En ook geeft GabyGaby zijn interpretatie van het maanlandschap van de Mont Ventoux. We zien mannen in maanpakken op de fiets in een decor van witte torens en een raket. De tekst is een fragment uit de communicatie tussen Pantani, Armstron en Houston.
"Lance, you got the flag" 
"I want you to plant it"
"That would not be fair; you are ahead the whole time"

GabyGaby's interpretatie van renners in het maanlandschap.

In het boek zijn deze teksten helaas verwisseld; er klopt niets van. Het hele boek wemelt van de fouten, niet alleen in het Engels, maar ook spelfouten en fouten in de interpunctie en de lay-out. Een slordig in elkaar gezet boek. 
Dat neemt niet weg dat er schitterende schilderijen in staan. 

Bestel bij De Kale Berg:

Boek Warriors of the Wheel van GabyGaby.

 

Joanne Simpson, GabyGaby en boek Warriors of the Wheel

 

"WATCH ME PAINT!"

 {fcomment}

 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner