Riccò wil recordtijd op Mont Ventoux verbeteren

Ricardo Ricco - Foto: NuSportRiccardo Riccò wil in 2014 de recordtijd op enkele legendarische cols verbeteren. De dertigjarige Italiaan, die nog tot 18 januari 2024 is geschorst, zal onder meer een aanval doen op het record van Iban Mayo op de Mont Ventoux, zo bericht o.a. NuSport. 

"Ik rijd sowieso de Ventoux op, ik moet nog beslissen over de andere beklimmingen", laat Riccò weten aan Cyclingnews. "Het worden in elk geval cols die bekend zijn uit de Giro en Tour. Of ik schoon zal rijden? Natuurlijk. Ik zal in topvorm zijn, maar clean."

Riccò is zolang geschorst omdat hij begin 2011 een bloedtransfusie bij zichzelf uitvoerde. Zijn toenmalige ploeg Vacansoleil-DCM besloot hem per direct te ontslaan.

Bron en foto: NuSport 

UPDATE 1 augustus 2014 Op 30 juli 2014 kwam Riccò zwaar ten val. De 30-jarige Italiaan verloor zelfs het bewustzijn en was vooral lelijk toegetakeld in zijn gezicht. Riccò werd in allerijl afgevoerd naar het ziekenhuis van Carpentras, waar ook een hersenschudding werd vastgesteld. "Alsof er een vrachtwagen over me heen was gedenderd, maar onkruid vergaat niet", liet Riccò weten op zijn Twitteraccount. 
Samen met de Franse belofterenner Alex Lombardo zou Riccò een uitstekende 58'17" hebben laten noteren, maar die tijd is niet officieel.

Riccardo Riccò na val Ventoux 30-7-2014

Bron: demorgen.be Foto: @riccardo_ricco

Het record van Iban Mayo - 55 min. 51 sec. werd gereden in de individuele klimtijdrit van de Dauphiné Libéré 2004. Net vóór Mayo klokte Tyler Hamilton (Phonak) overigens 56 min. 26 sec. Daarvóór stond het record vijf jaar op naam van Jonathan Vaughters, 56 min 50.9 sec. Vaughters reed die tijd in de derde etappe van de Dauphiné Libéré op 9 juni 1999. Hij nam het record over van de Luxemburger Charley Gaul; in 1958 beklom hij de berg in 1 u 2 min. en 9 sec.

 {fcomment} 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner