Zuidkant vanaf 15 april open

Fiets in sneeuw bij Simpson monument - uitsnede. Foto: Ruud de BontUPDATE 12 april: De facebookpagina le mont ventoux meldt dat de zuidkant nu open is! facebook.com/DeKaleBerg. Inmiddels ook bevestigd door het Office de Tourisme Bedoin.
Zoals verwacht zal de slagboom vlak na Chalet Reynard zo goed als zeker op 15 april open gaan. We kunnen de berg dan weer op fietsen vanuit Bedoin en Sault. Afdalen naar Malaucène zal nog niet kunnen, omdat de weg nu nog bedekt is met sneeuw.

De informatie komt van Diable Ruud, die even poolshoogte ging nemen. Hij laat weten dat de weg helemaal schoon is. De datum 15 april werd genoemd door de eigenaar van Chalet Reynard.

Restaurant Vendran op 10-04-2014. Foto: Ruud de Bont

 

Bord in het bos, klim zuidkant - 13 april 2014. Foto: Louis Oudshoorn.

De tekst op het bord hierboven lijkt tegenstrijdig. De Col du Mont Ventoux is gesloten, maar geopend tot de top. En dat klopt dus.

 

De geopende slagboom na Chalet Reynard op 13 april 2014. Foto: Louis Oudshoorn.

 

Voor de noordkant zullen we nog een paar weken moeten wachten; daar ligt nog flink wat sneeuw. Als die is weggedooid moet de weg nog worden schoongeveegd. Naar verwachting gaat de noordkant tussen 1 en 15 mei open. Het het Office de Tourisme in Bedoin houdt het op "niet vóór 1 mei".

De noordkant van de Ventoux is op 10 april 2014 nog bedekt met sneeuw. Foto: Ruud de Bont.

Meer foto's op facebook

{fcomment} 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner