Je reis naar de Mont Ventoux

Artikelindex

per autoOp deze pagina vind je informatie over je reis vanuit Nederland of Vlaanderen naar de Mont Ventoux, per auto, trein, bus, vliegtuig en... fiets. Nieuw: vanaf 24 mei vliegen van Amsterdam naar Avignon. Heb jij aanvullende informatie of wijzigingen? Laat het weten via Contact. 

Per auto

De route
Plan je route vanaf huis in Nederland of België of waarvandaan dan ook.

Verkeersdrukte op de Franse wegen
De website Het Hurktoilet geeft actuele informatie over het verkeer in Frankrijk: de fileverwachting (Zwarte Zaterdag!), tolwegen en hoe daarmee om te gaan, nieuwe wegen, benzineprijzen, flitspalen, enz.

Voor 2014 kan je de volgende zwarte zaterdagen alvast opschrijven: 2 en 9 augustus 2014. De overige zaterdagen in juli en augustus zijn ook zeer druk. Aangeraden wordt om zaterdag na 14.00 uur te vertrekken.

Uitgebreide informatie over verkeersdrukte op de Europese wegen vind je ook op de website Zwarte-Zaterdag.nl.


Hoe druk wordt het op de Franse wegen? Via deze site kun je het zien, grafisch, van uur tot uur, voor het hele jaar. Ook in het Engels. Kies je reisdatum op de kalender. Klik ook op: 'lancer l'animation' om het dagverloop te zien. Ook real-time verkeersinformatie via o.a. webcams.

Ook bij de ANWB vind je informatie over de verkeersdrukte in het buitenland.

Hotels onderweg
De afstand Utrecht-Bedoin bedraagt ca. 1130 km (Antwerpen-Bedoin ca. 1000 km). Wil je die afstand niet in één dag rijden, dan kun je bij Accor makkelijk een hotel vinden: o.a. een Formule 1, Etappe, Ibis, Sofitel, Novotel of Mercure hotel.
Vul je vertrek- en aankomstplaats in en bepaal hoe ver je denkt te komen. Kies dan een van de hotels in de omgeving van die plaats en reserveer direct online.

Handig: zet de Accor hotels in je TomTom!

Pas op voor flitsers!
De Franse politie zet deze zomer meer dan dubbel zoveel flitscamera's in, vooral met anonieme patrouilles. En men gaat de boetes voor alle overtredingen ook echt innen. Wie te snel rijdt betaalt zijn boete best zo snel mogelijk, anders lopen de bedragen erg hoog op.
Bekijk het filmpje op VTM Nieuws


Let op: Nederlandse automobilisten die vanaf 22 september 2013 worden geflitst in Frankrijk worden automatisch voor de verkeersovertreding vervolgd. Meer informatie bij Tros Radar.

Let op: Belangrijke informatie in de rechterkolom onder 'Zie ook'