We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Mont Ventoux - zuidkant
295-1909 m | hv 1610 m | lengte 21.5 km | 7.5%

P1000669Dé beklimming van de Mont Ventoux is die vanuit Bedoin, een pittoresk dorp te midden van wijngaarden. Het ligt op ongeveer 300 m hoogte aan de zuidwestkant van de Mont Ventoux. De D 974 van Bedoin naar de top is in 1882 aangelegd. Hij werd geopend toen de bouw startte van het eerste gebouw op de Mont Ventoux, een meteorologisch waarnemingsstation.
Als startpunt van de beklimming wordt meestal het fonteintje in het dorp gekozen, of de iets verderop gelegen (voorheen marmeren) streep op de weg, tegenover cycling koffiebar - bistro & B&B Le Flandrien.
De totale klim naar boven is 21 kilometer lang en telt ongeveer honderd bochten.
De gemiddelde klimtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 25 minuten. Snelste tijd ooit: Iban Mayo 55"51'.
Volgens de Club des Cinglés du Mont Ventoux is dit de moeilijkste klim van de drie. 

Lees meer...

Mont Ventoux - noordkant
330-1909 m | hv 1570 m | lengte 21.2 km | 7.5%

gite des ramayettesMalaucène, gelegen op 375 m hoogte aan de noordwestkant van de berg, is na Bedoin de belangrijkste uitvalsbasis voor wie de Reus van de Provence op wil. Het stadje had ooit florerende papierfabrieken, die voornamelijk voor de sigarettenbranche produceerden. In 2009 werd de laatste fabriek hier gesloten. En het was eens de zomerresidentie van de pausen van Avignon.
Rond het dorp liggen overal wijngaarden, kersen-, abrikozen- en olijfboomgaarden en er worden ook asperges geteeld.
Blikvanger in Malaucène is de op een burcht lijkende kerk Saint-Michel-et-Saint-Pierre. Op hete dagen is het goed toeven in de wirwar van straatjes, onder de eeuwenoude platanen.
De gemiddelde klimtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 20 minuten.

Lees meer...

Mont Ventoux - oostkant
765-1909 m | hv 1220 m | lengte 25.9km | 4.7%

DCP 3368Sault ligt met 765 meter een stuk hoger dan de andere twee plaatsen vanwaaruit de kale berg kan worden beklommen. Het ligt ten oosten van de Ventoux en is vooral bekend om de lavendel. Het is een oord van rust en ontspanning, waar je op een hete dag heerlijk op een terras kunt genieten van een grand café of een koele pression, met uitzicht over de Val de Sault, op het begin van de Gorges de la Nesque en op de Mont Ventoux. De omgeving van Sault is beroemd om het spel van licht, kleuren, lijnen en vlakken: de groene wijnstokken, de paarse lavendel en de gele korenvelden in hoogzomer, de vlammende beuken en eiken in de herfst. Niet voor niets heeft de Franse regering de Val de Sault et Plateau d'Albion aan de UNESCO voorgedragen als werelderfgoed.
De gemiddelde klimtijd is ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Lees meer...