We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Tom Simpson. Foto uitsnede uit het boek Tom Simpson - Bird On The Wire - limited editie RaphaHij kwam om de Tour te winnen en verliet Frankrijk in een doodskist. Als de Sagan van zijn tijd won Tom Simpson grote koersen en vermaakte de massa. Onterecht leeft hij voort als ‘de dopingdode van de Mont Ventoux’.
Door Hans Vandeweghe (De Morgen)

Lees meer...

paris nice logoParijs-Nice, ook wel 'de rit naar de zon' genoemd, is de eerste belangrijke etappe-koers in het voorseizoen. De eerste editie werd verreden in 1933. Sinds 2002 wordt de wedstrijd georganiseerd door ASO. In 2016 startte de 5de etappe op vrijdag 11 maart in Saint-Paul-Trois-Châteaux in de Drôme. Het parcous liep via Vaison-la-Romaine en Malaucène en vervolgens via de Col de Madeleine naar Bedoin. Er werd geklommen tot Chalet Reynard en dan afgedaald naar Sault. Daarna volgden nog drie beklimmingen van de 2de categorie om uiteindelijk na 198 km te finishen in Salon-de-Provence. Winaar werd de Kazach Alexey Lutsenko (Astana). Tweede werd Alexander Kristoff en derde Michael Matthews. Beste Nederlanders waren Wilco Kelderman (20) en Tom Dumoulin (21).

Lees meer...

Links Barry Hoban, rechts Joanne in de trui van TomVrijdag 13 juli 2007 was het precies 40 jaar geleden dat Tom Simpson stierf op de flanken van de Mont Ventoux. Vijf jaar geleden, ook op 13 juli, reed Joanne Simpson, een van de dochters van Tom, samen met zes vrouwen en een man, vanuit Sault de berg op in de door haar georganiseerde Tom Simpson Memorial 2002. Het doel was geld in te zamelen voor een trap vanaf de weg naar het monument, dat in de loop der jaren steeds moeilijker te bereiken is, zeker op fietsschoenen.

Lees meer...