We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meningen, oproepen e.d. van bezoekers van De Kale Berg

'Nee, dan die motoren...'

Goedendag beste lezers,

Na weer twee heerlijke vakanties rond de Mont Ventoux moet ons (één zeer sportieve wielrenner en één wat minder getalenteerde) óók iets van het hart, namelijk de door de jaren heen toenemende stroom motoren en motorclubs die onze geliefde berg bestoken met hun decibellen en uitlaatgassen, wat een verschrikking!
Al eerder werden de irritaties over niets ontziende - meestal groepen - wielrenners op deze site vermeld; veel meer geluid dan puffen en steunen of de klikjes van de derailleurs hoor je bij deze tweewielerfananaten niet, als ze de meters naar boven afleggen.

Nee, dan de motoren die, hellend door de bochten, hun weg naar boven dan wel naar beneden zoeken... Tijdens onze laatste tour kwam een motorrijder met zeer hoge snelheid op de verkeerde weghelft terecht bij het afdalen... het is bij het schofterige, hufterige af gewoon. Het lawaai dat al deze motoren produceren, het zou verboden moeten worden in zo een prachtig natuurgebied. Iets waar je als fietser trouwens wél van geniet, tussen het zwoegen en zweten door... En natuurlijk, ook de begeleidende automobilisten zijn een ergernis voor de fietsende of wandelende sportieveling, al was het alleen al vanwege de uitlaatgassen die je gratis en voor niets óók nog consumeert hierdoor. En tenslotte: het betreft ook hier een openbare weg waar iedereen, fietser, motorrijder, automobilist of voetganger, zich aan de regels dient te houden!

Het is bij het schofterige, hufterige af gewoon

Het zou misschien eens tijd worden dat de Maire van Bedoin en de andere burgervaders/moeders uit de regio zich bundelen en een verbod op motoren en auto's uit de hoge hoed toveren. Laat een elektrische bus rijden om mensen naar boven te brengen die iemand op willen wachten, met onderweg een aantal uitstappunten waar je op het volgende busje kunt wachten. Het lijkt me wel een mooi idee maar het zal er vast niet van komen, ben ik bang. Hoewel, de Puy de Dome is om dezelfde redenen ook afgesloten voor verkeer.
En ja, het idee om eens wat te minderen met al die goede-doelen-massa-evenementen, het lijkt wel of er niets meer een beetje ingetogen kan?! We zijn een beetje aan het doorslaan ben ik bang.
Dat vinden de Nederlandse Limburgers trouwens ook, met alle toertochten en wedstrijden door hun voortuin, al dan niet voor goede doelen.
Uit eigen ervaring weten wij dat het ook anders kan, een evenement ten bate van - in ons geval - het KWF organiseren, op een andere, kleinschaliger manier, in Nederland.

Tot slot weten wij van onze lieve gastvrouw door de jaren heen, dat er heel wat ongelukken bij de beklimming/afdaling van de Ventoux gebeuren, vaak ook met dodelijke afloop. Misschien goed om dit eens onder de aandacht te brengen. Soms moeten mensen keihard met hun neus op de feiten geduwd worden...

Louis en Gerrina Knipscheer-van der Caaij