Boek De kale berg

boek de kale berg 12e druk thumbUPDATE 13 september 2017: TIJDELIJK UITVERKOCHT! In oktober verschijnt een geheel vernieuwde en uitgebreide versie.
In dit 288 pagina's tellend 'standaardwerk', geschreven door Willem Janssen Steenberg (Cinglé) en (A)lex Reurings (Cinglé) - de webmaster van deze site - vind je echt álles wat je over deze Berg der Bergen wilt weten. Op 17 juni 2016 verscheen de 12e geactualiseerde druk.

"De bijbel van elke VENTOUXbedwinger" 
Bert Wagendorp

"Het ideale handboek voor de Mont Ventoux"
- 
Fiets 

> 22.000 ex. verkocht! 

Al meer dan tien jaar is De kale berg hét boek voor iedereen die de Mont Ventoux wil beklimmen. Met of zonder fiets, alleen of met een groep. Aan de 1912 meter hoge berg in de Provence worden mythische kwalificaties toegedicht. Ook in de Tour de France van 2016 zal de Mont Ventoux niet ontbreken. De twaalfde druk van De kale berg is geactualiseerd en bevat onder meer verhalen van Wilfried de Jong, Nico Keuning' Bert Wagendorp, Jan Donkers, Dolf Jansen, Jos Vandeloo, Huub van der Lubbe, Huiscichter Cornelis en Mart Smeets en een hoofdstuk over het zusje van de kale berg, Montagne de Lure. Daarnaast een hoofdstuk over de theorie en de praktijk van het trainen, fietsroutes en informatie over de Ventoux zelf – over flora en fauna, de omliggende dorpen en stadjes. Zo is De kale berg opnieuw een must voor elke wielerliefhebber!

Een absolute must voor iedereen die de Berg der bergen wil beklimmen, maar ook voor wie algemene informatie zoekt over hoe je het beste in de bergen kunt fietsen. Ook de 15 bezoeken van de Tour de France aan de berg worden beschreven. Een apart hoofdstuk is gewijd aan Tom Simpson, de legendarische renner die op de Mont Ventoux het leven liet. 
Voorwoord: Peter Winnen.

Paperback, 288 pagina's, formaat: 16 x 24 cm, geïllustreerd. ISBN 9789400400979. Prijs: € 19,90.

Bestel direct bij Bol.com TIJDELIJK UITVERKOCHT. Nieuwe druk verschijnt in oktober.

'De bijbel van elke Ventoux bedwinger'
De kale berg 10de druk 140 Koop bij Bol.com


Recensies

Wat vinden lezers van het boek De kale berg? Enkele recensies:

"De bijbel van elke VENTOUXbedwinger" 
Bert Wagendorp

"Ontroerende en soms hilarische verhalen. Het is voor Ventoux liefhebbers een boek wat niets te wensen overlaat. Alles wat er van en over de Ventoux bekend is, en niet bekend, staat in dit boek. [...] Wie op en top geprepareerd de Ventoux op wil, er staat zelfs een uitgebreid trainingsschema in om er voor te zorgen dat je missie slaagt, kan niet om dit boek heen, zelfs met een lijst van literair werk over de berg. Het boek is niet alleen een leidraad voor iedere Ventoux liefhebber maar ook een complete liefdesverklaring van de twee auteurs aan hun berg."
Houseofcycling.nl

"Met name gericht op liefhebbers van de wielersport brengen de beide fietsende auteurs in bewonderend proza een ode aan deze imponerende, bijna mythische berg."
Biblion recensie, Redactie


"Rijk geïllustreerd, Inspirerend, Volledig, Praktisch, Heldere uitleg"

lezer op Bol.com, 5 april 2010

"Geen groter compliment voor een boek, dan het beïnvloeden van de werkelijkheid na verschijning. Samenstellers Lex Reurings en Willem Janssen Steenberg bereikten dit ideaal met het in 2002 verschenen De Kale Berg. Op en over de Mont Ventoux."
Het Parool van 2 juli 2007"

De kracht van het boek zit toch ergens anders: namelijk de compleetheid gekoppeld aan eigenzinnigheid. Wie iets wil weten over de Mont Ventoux - praktische, poëtische of historische informatie - het staat allemaal in De Kale Berg. Maar het is de sprankelende presentatie - grafieken, eigen ervaringen, historische anekdotes, trainingstips - die het boek zo aantrekkelijk maken.
Het Parool van 2 juli 2007

"Het meest aanstekelijke (voor de beklimming) en herkenbare (na de beklimming) boek dat ik ooit heb gelezen. Een must voor elke wielrenner!! Kopen!"
lezer op Bol.com, 2 juli 2006

"Ik vind het een erg leuk boek. Leuk om te lezen vóórdat je de beklimming begint, maar zeker ook erg leuk om te lezen nadat je gefietst hebt. Veel momenten van herkenning. Er staan ook veel tips voor de voorbereiding en voor de tocht zelf."
lezer op Bol.com, 1 juni 2006

"BOEK DER BOEKEN OVER BERG DER BERGEN
Samenvattend: een uitstekend, makkelijk lezend boek over de Mont Ventoux met alle informatie die een (toer)fietser zich maar kan wensen. De beklimming van de Ventoux is al een hele prestatie; het schrijven van dit fraaie boek een nog veel grotere. Ik heb het in ieder geval met veel plezier gelezen."
Willem Schreurs

"Ik ben een frequente bezoeker van de site, en heb ook het boek verslonden. Van harte gefeliciteerd ermee, ik zoek al een tijdje naar een begrijpelijk boek over fietsen en trainen, en eindelijk heb ik er een."

Steven Slos

'De bijbel van elke Ventoux bedwinger'
De kale berg 10de druk 140 Koop bij Bol.com

Meer recensies

"We hebben het boek met plezier gelezen. Het is leuk, al die losse verhaaltjes van iedereen. Heel informatief voor iedere Ventoux-ganger.. en mooi uitgegeven."
Bas Steman, auteur van Tinus! Tinus! (over Leontien van Moorsel)

 

"Het boek??? … Kan er alleen maar positieve reacties over kwijt. Lekker vlot geschreven, niks overbodigs, goed ingedeeld, kortom, een compleet boek voor iedere Ventoux-fanaat of -fietser. Wie zich fanaat noemt en het boek nog niet in zijn bezit heeft moet voor eeuwig uit de Vaucluse worden verbannen. Hoe hebben jullie dat in zo'n korte tijd voor mekaar gekregen? Het lezen van het boek heeft in ieder geval mijn faalangst voor een deel weggewerkt."
Luc Dekeyser

"Boek der boeken
Wat een waanzinnig leuk boek! Bedankt voor zoveel uren leesgenot. Volgend jaar gaan we, mede door jouw boek, als voorbereiding op "La Marmotte", weer naar de Ventoux. Eens proberen op 1 dag de 3 beklimmingen te volbrengen."
Chris.

"Van harte gefeliciteerd met jullie boek! Het is een mooie aanvulling op de groeiende stapel fietsboeken en bladen. Een feest der herkenning, harstikke leuk."
René de Haan

"Vorige week je 'kale berg' gekocht. Alle verschrikkingen die ik tegenkwam op 'onze' berg nog eens kunnen teruglezen. In oktober gaan mijn vrouw en ik weer! Je boek bijna in één adem uitgelezen. Klasse!"
Dré van den Bogaard                                                                      

"In het sportkatern van het Utrechts Nieuwsblad van maandag 15 juli hebben we een bespreking van jullie boek opgenomen. Ik heb er - als Ventoux-adept - zelf ook veel plezier aan beleefd."
Jos Steehouder

"Ik wou het boek meteen verslinden, maar ik heb mezelf voorgenomen om mijn honger te bedwingen en er écht van te genieten. Het boek ligt voortdurend in mijn buurt, dan neem ik het op, betast het wat, laat het van de ene in de andere hand gaan en af en toe lees ik een fragment. Dat maakt het genieten oneindig intenser.
In ieder geval: chapeau, het is een kanjer van een werk. Het leest als een trein. Moeilijk dan ook om het na elk fragment weer een tijdje dicht te klappen!"
Emmanuel Desmet

"Ik heb met veel plezier het boek 'De kale berg' gelezen en mijn enthousiasme voor deze berg is hierdoor alleen nog maar toegenomen!"
Patrick Kingma

'De bijbel van elke Ventoux bedwinger'
De kale berg 10de druk 140 Koop bij Bol.com

e-Book

 Liever een eBook? Dat kan ook! Je kan het nu downloaden en direct gaan lezen...

LET OP:
Dit is dus een digitale versie van het boek in het ePub formaat: een eBook. Je kan het lezen met een eReader of op een tablet.
De inhoud is gelijk aan de 11de druk van de gedrukte versie van De kale berg - Op en over de Mont Ventoux van Lex Reurings en Willem Janssen Steenberg. Nu ook met foto's.

Historie van het boek

De historie van het boek De kale berg

 

In juli 2002 verscheen de eerste druk van De kale berg - Op en over de Mont Ventoux.
De tweede druk verscheen in januari 2003.
In mei 2004 verscheen de derde - geheel herziene en uitgebreide - druk.

Precies een jaar later verscheen een ongewijzigde herdruk, de vierde druk.
De vijfde druk is opnieuw geheel herzien en uitgebreid en verscheen begin april 2007.


De zesde geactualiseerde druk verscheen op 16 juli 2008. De verschillen t.o.v. de vijfde druk zijn minimaal.
De zevende geactualiseerde druk verscheen 7 november 2009. De verschillen t.o.v. de zesde druk zijn minimaal.
De achtste druk verscheen in augustus 2010 en de negende druk in september 2011. Deze drukken zijn onderling gelijk.
De tiende - geheel herziene en uitgebreide - druk verscheen in juni 2013.
De elfde druk verscheen (eind) april 2015.
De twaalfde geactualiseerde druk verscheen juni 2016. 

 

Eerste exemplaar voor Joanne Simpson

Op zaterdag 29 juni 2002 werd het eerste exemplaar van het boek De kale berg - op en over de Mont Ventoux aangeboden aan Joanne Simpson, dochter van de in de Tour de France van 1967 omgekomen Britse wielrenner Tom Simpson. De aanbieding vond plaats tijdens het ontbijt in de Panos in Gent, voorafgaand aan het vertrek van de Memorial Tom Simpson Gent-Mont Ventoux 2002.

 

Nederlandse Tour-renners lezen voor uit 'De kale berg'

In het Tourjournaal van de NOS van zondagavond 21 juli lazen Karsten Kroon, Servais Knaven, Bram de Groot, Michael Boogerd en Erik Dekker fragmenten voor uit 'De kale berg'.  


Martin Ros bespreekt De kale berg in de TROS Nieuwsshow

Wat vindt Martin Ros van De kale berg?
'Een boek met een prachtige titel... het is hét unieke boek - ook dus voor de amateurliefhebbers - hét unieke boek over de Ventoux...'
Luister hier naar de uitzending.

'De bijbel van elke Ventoux bedwinger'
De kale berg 10de druk 140 Koop bij Bol.com

 
e-max.it: your social media marketing partner