Waar eten we onderweg naar Zuid-Frankrijk?

HapSnelWeg Zuid-Frankrijk

Heb je ook genoeg van melige pasta met ketchup of kleffe aardappelpuree met een stuk vlees dat stuitert als je het laat vallen? De kwaliteit van het eten in de wegrestaurants langs onze vakantieroute laat nogal eens te wensen over en je moet er vaak nog flink voor betalen. Terwijl je op vijf minuten rijden van de autoroute heerlijk kunt eten. De gids HapSnelWeg Zuid-Frankrijk vertelt je waar.

In deze handzame gids staan leuke adresjes om lekker te eten, te ontspannen en om een goede kop koffie te drinken. De eetelegenheden - voor elk budget - zijn binnen vijf minuten van de snelweg bereikbaar. 
De gids omvat de vier meest gereden routes richting Zuid-Frankrijk, waaronder natuurlijk de Autoroute du Soleil. Ieder deel van de route wordt voorafgegaan door een schematische routekaart waarop je de locaties van rustplaatsen (vaak aangeduid met "Aire") en eetgelegenheden vindt. Ja, ook de direct langs de autoroute gelegen wegrestaurants zijn vermeld, met een, twee of drie sterretjes om de kwaliteit aan te geven - ze zijn niet allemaal even slecht.
Alle eetgelegenheden die iets verder van de snelweg liggen staan uitvoerig beschreven, met aan het begin steeds het wegnummer en het nummer van de afrit. Daarnaast het adres, telefoonnummer, prijscategorie, openingstijden, parkeermogelijkheden, of je er vegetarisch kan eten en of er wifi is.

De vermelde eetgelegenheden hebben niet betaald voor hun vermelding. "Het idee van de gids begon voor ons als een leuke dagdroom, of een mooie grap, maar het liet ons niet meer los", aldus de drie auteurs.

HapSnelWeg is een uitgave van Roadspots Uitgeverij. De eerste gids van deze serie 'naar Zuid-Frankrijk' is per 19 mei 2014 voor €9,95 te bestellen, o.a. via hun eigen webshop en de boekhandel.
Of bestel direct hier - levering via bol.com

 

De eerstvolgende keer dat ik weer richting kale berg reis gaat deze gids zeker mee.

e-max.it: your social media marketing partner