We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Afsluiting Ventoux: fietsers teleurgesteld

bord afsluiting film ventoux 01 thumb"Uit protest ga ik niet naar de film VENTOUX. Heb zoveel teleurgestelde wielrenners terug zien rijden toen ik vriendlief ging ophalen". Aldus een tweet vandaag naar aanleiding van de afsluiting van de zuidkant van de kale berg. Vandaag (en gisteren en vorige week) worden opnamen gemaakt voor de film VENTOUX naar de gelijknamige bestseller van Bert Wagendorp.

Je zal maar naar de Vaucluse zijn afgereisd en aldaar tot de ontdekking komen dat je de berg niet kan beklimmen vanwege een wegafsluiting... Het is dan ook heel ongebruikelijk om de weg naar de top af te sluiten. Dat gebeurt in zeldzame gevallen, zoals tijdens een etappe van de Tour de France, of bij asfalteringswerkzaamheden. Het is ook wel gebeurd bij een autoracewedstrijd of training daarvoor.

De Kale Berg heeft de filmproducent gevraagd om te laten weten wanneer de berg is afgesloten. Helaas is op die vraag geen antwoord gekomen. Via eigen onderzoek en hulp van een bij de berg aanwezige fietser heeft De Kale Berg informatie over de afsluitingen achterhaald en gecommuniceerd, zowel op de Agenda als in het Nieuws, op Twitter en via de Facebook pagina van De Kale Berg. Helaas wordt daarmee nog niet iedereen bereikt, zo blijkt maar weer.

Het is overigens niet zo dat de hele berg is afgesloten. Vanaf Malaucène en Sault kun je de berg vandaag beklimmen, alleen niet vanaf Bedoin. Tussendoor wordt de weg voor een uur vrijgegeven; zie het nieuwsartikel voor de tijden. 

Morgen, vrijdag 12 september, is de weg tussen Bedoin en Malaucène via de col de Madeleine dicht (tussen 14.00 en 15.00 uur open). Van drie kanten kun je de berg dan weer beklimmen.

Rondom de kale berg valt nog veel meer te fietsen, dus ga niet bij de pakken neer zitten. Rijd de Gorges de la Nesque, doe een rondje Mont Ventoux of een van de vele andere fietsroutes. Geen uitdaging? Wat dacht je van Fietsroute 10 - 140 km - 8 cols? Veel plezier!

Wegafsluiting t.b.v. opnamen film VENTOUX. Foto: Ventoux_Film.

Tweet van Kasper van Kooten, een van de acteurs in VENTOUX:

Tweets van een teleurgestelde begeleidster van een dito fietser: