Oppermalloot: 26 keer Cinglé

Faustino GiudiciJe hebt malloten en Malloten... De in België woonachtige Italiaan met de prachtige naam Faustino Giudici heeft maar liefst 26 keer de Cinglé gereden. De laatste 14 Cinglés reed hij dit jaar, in iets meer dan 4 maanden. In 2013 reed hij de Bicinglette. Hij is 62 jaar. Met in totaal 27 Brevetten voert hij het klassement van de Club des Cinglés aan. 

De 49-jarige Fransman Jérôme Alix, die nu genoegen moet nemen met de tweede plaats, zal raar op z'n neus hebben gekeken toen hij vernam dat de Belgische Italiaan hem ineens met 7 brevetten had verslagen. Terwijl Alix zelf toch ook zijn best had gedaan met 3 Cinglés in 2014...

Wie is deze Faustino Giudici? Hij woont in Gilly, gemeente Charleroi. Goede vriend Roland Hurtecant - o.a. organisator Brugge-Mont Ventoux - zegt over Faustino: "Het is een crème van een vent, een sterk rijder op zijn leeftijd. Was mee naar Brugge-Baku en ook al in Brugge-Mont Ventoux. Traint zeer veel en houdt er zeer gezonde voedingsgewoonten op na (vooral gebaseerd op granen)".

Desgevraagd geeft Faustino Giudici nog wat informatie over zichzelf: "Ik heb één jaar bij de junioren gekoerst zonder potten te breken. Ik ben met wielertoerisme begonnen in 1976. Heb twee keer Bordeaux-Parijs gereden, (1991 en 2002), een keer Parijs–Brest–Parijs in 1991, Parijs–Barcelona in 1992, Parijs–Mont Ventoux, Charleroi–Nice en Thonon–les–Bains-Venetië in 1993, Ronde van Corsica en Tour de France in 1994, Ronde van Sicilië, non stop in 2002, twee keer Brugge-Mont Ventoux en Brugge-Istanbul–Baku in 2013 met Roland.
Graag zou ik nog de hoogste berijdbare col beklimmen in elk continent en een tocht organiseren met Roland Hurtecant, vertrekkend in het uiterste zuiden van Sicilië (Kaap Passero) via Brugge naar de Noordkaap, voorzien voor 2016." 

Op de foto zien we links Roland Hurtecant en rechts Faustino Giudici. Het bord vóór hem is door hem of in opdracht van hem gemaakt. De datum klopt niet; vanwege het voorspelde slechte weer reed hij een dag eerder. En "cinglettes" noemt hij zijn enkelvoudige beklimmingen. In totaal komt hij op 130 beklimmingen, de Cinglés en Bicinglette meegerekend. Vriend Hurtecant blijft met 180 beklimmingen onbetwist recordhouder van het grootste aantal beklimmingen. 

Roland Hurtecant en Faustino Giudici (r) 23-07-2014 beklimming Ventoux


 {fcomment}

 

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner