Tour de France 2016 finisht vrijwel zeker op de Mont Ventoux

Christopher Froome Mont Ventoux Maxppp thumbUPDATE 16 oktober Verschillende indicatoren wijzen op een terugkeer van de Tour de France naar de top van de Ventoux in 2016. Het definitieve etappeschema van de Ronde zal op 20 oktober worden onthuld. LaProvence.com lijkt met zijn 'ALERTE INFO' van 8 oktober nogal zeker van z'n zaak: 'Tour de France 2016: le 14 juillet au Ventoux'. En de burgemeester van Bedoin is uitgenodigd bij de presentatie van het parcours op 20 oktober a.s.

Het bericht op LaProvence.com van 8 oktober 2015

De eerste aanwijzing voor de terugkeer van de Tour de France in 2016: de herhaalde toespelingen van de de prefect of diens vertegenwoordiger tijdens vergaderingen van de brandweer en andere regionale overheidsdiensten in de Vaucluse. Verschillende burgemeesters hebben dit gehoord.

Tweede aanwijzing: de brede glimlach van de gekozen verantwoordelijke voor sport van de Algemene Raad (Conseil général), die zegt "dat het mogelijk is ... misschien volgend jaar, maar niets is bevestigd." Het departement heeft een overeenkomst voor meerdere jaren met de Tour de France en het Critérium du Dauphiné ondertekend.

Derde aanwijzing: Bernard Thevenet organiseert het Critérium du Dauphiné. Hij kondigde aan dat hij klaar is om terug te keren in de Vaucluse. En vaak dient het Criterium als repetitie voor de Tour.

Vierde aanwijzing: De burgemeester van Bedoin, Luc Reynard, is uitgenodigd voor de officiële presentatie van het parcours van de TdF 2016 op 20 oktober a.s., zo bericht LaProvence.com. Daaruit concludeert Reynard ook dat de beklimming via Bedoin zal gaan. 

Vijfde aanwijzing: de bevestiging van Ventoux Magazine: 'Tour de France 2016: 14 juli opnieuw een finish op de Mont Ventoux'. 

Ook op Velowire.com wordt nu gemeld dat op 14 juli - de nationale feestdag - wordt gefinisht op de top van de Mont Ventoux. 

De vermelding op Velowire.com

Het parcours volgens nieuwsblad.be/sportwereld

Het parcours volgens nieuwsblad.be/sportwereld

Boek nú je accommodatie!

Je kunt wachten tot 20 oktober, maar wil je erbij zijn, boek dan nú je vakantiehuis, gîte, kamer, hotel of camping. Op De Kale Berg vind je een groot aantal accommodaties. Ga naar Logies.

De laatste keer dat een Touretappe eindigde op de top van de kale berg was in 2013. Toen won Christopher Froome.

Christopher Froome in de aanval op de Mont Ventoux  © Maxppp

Bronnen: francebleu.fr  laprovence.com  velowire.com ventouxmagazine.com nieuwsblad.be

 

e-max.it: your social media marketing partner