We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Gouden Film voor VENTOUX

ventoux film 100000 thumbDe boekverfilming VENTOUX heeft meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Daarmee heeft de tragikomedie de status van Gouden Film behaald.
Dat heeft het Nederlands Film Festival vandaag bekendgemaakt. Hoofdrolspeler Leopold Witte en producent Hans de Wolf kregen de prijs uitgereikt in bioscoop het Ketelhuis in Amsterdam.

Regisseur Nicole van Kilsdonk: "Ik ben echt bijzonder blij dat we de honderdduizend gehaald hebben. Ik liep al acht jaar met het idee voor de film in mijn hoofd en het is heel mooi dat zoveel verschillende soorten mensen die film zijn gaan zien. Ook mensen die niet zo vaak naar de bioscoop gaan. Een cadeautje voor de geweldige cast en fijne crew."

vlnr: acteur Leopold Witte, producent Hans de Wolf en directeur van het Ketelhuis Alex de Ronde. Foto: filmfestival.nl

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film: Nicole van Kilsdonk en Bert Wagendorp.

Bron en foto: Nederlands Filmfestival

Nu op DVD

 

 

Nu op Film1

Ventoux is tot 9 december 2016 te zien via interactieve tv, de Film1 website of de app.