We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Tour de France 2016 finisht op de Mont Ventoux

etappe montpellier ventoux thumb

Vandaag om 12:00 uur werd in Parijs het parcours van de Tour de France 2016 onthuld. Het was geen verrassing meer, maar nu weten we het zeker: op 14 juli, de nationale feestdag, gaan de renners weer de kale berg beklimmen. De laatste keer was in 2013. 

Op donderdag 14 juli 2016, de nationale feestdag in Frankrijk, start de etappe in Montpellier. De finish ligt op de top van de Mont Ventoux, 185 km verderop. 

Het is de 16de keer dat de Ventoux wordt opgenomen in het rittenschema van de Ronde van Frankrijk en de 10de keer dat er op de kale berg wordt gefinisht. De eerste keer was in 1951; toen werd ook gestart in Montpellier en werd de Ventoux via de noordkant beklommen. Daarna werd gefinisht in Avignon.

De laatste vier keer werd de zuidkant beklommen en lag de finish eveneens op de top.

etappe montpellier ventoux

 

Boek nú je accommodatie!

Wil je erbij zijn, boek dan nú je vakantiehuis, gîte, kamer, hotel of camping. Op De Kale Berg vind je een groot aantal accommodaties. Ga naar Logies.

Het parcours van de Tour de France 2016

De laatste keer dat een Touretappe eindigde op de top van de kale berg was in 2013. Toen won Christopher Froome.

 

Bron: letour.fr