We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Mont Ventoux ook in Parijs-Nice 2016

paris nice logoNiet alleen in de Tour de France van 2016 zullen de renners de Mont Ventoux beklimmen, ook in de 'Rit naar de Zon', de etappewedstrijd Parijs-Nice, zal de kale berg worden beklommen. Omdat deze wielerklassieker al vroeg in het voorjaar wordt verreden zullen de renners niet de top passeren, maar via Chalet Reynard en dan afdalen naar Sault

De 74ste editie van de "mini Tour de France" is de eerste grote rittenkoers van het seizoen. Op zondag 6 maart is de proloog, een tijdrit over 6,1 km.

Paris-Nice etappe 5 - http://www.letour.fr/paris-nice/2016/us/

De 5de etappe start op vijdag 11 maart in Saint-Paul-Trois-Châteaux in de Drôme. Het parcous gaat via Vaison-la-Romaine en Malaucène en vervolgens via de Col de Madeleine naar Bedoin. Er wordt geklommen tot Chalet Reynard en dan afgedaald naar Sault. Daarna volgen nog drie beklimmingen van de 2de categorie om uiteindelijk na 198 km te finishen in Salon-de-Provence.

Op zaterdag de koninginnerit naar La Madone d'Utelle. Deze nieuwe klim is 15 kilometer lang, 5.7% gemiddeld en 1165m hoog. Op zondag 13 maart wordt bekend wie de winnaar wordt, maar dan moeten er eerst nog zes bergjes worden beklommen in de categorieën 1-3. Deze laatste etappe start en finisht in Nice.

Paris-Nice etappe overzicht - http://www.letour.fr/paris-nice/2016/us/

Bronnen: Nieuwsblad Sport Wereld, letour.fr/paris-nice/2016/