We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Eendagskoers voor profrenners naar top Ventoux in 2019

Denivele challenges LOGODe beste klimmers in het professionele peloton krijgen eindelijk de kans om de Mont Ventoux te beklimmen in een nieuwe eendagskoers volgend jaar. De eendaagse UCI 1.1-race over 185 km en met 4300hoogtemeters gaat van Vaison-la-Romaine naar de top van de legendarische beklimming en staat gepland op maandag 17 juni, als onderdeel van een wielerweekend waarin ook de Santini GF Mont Ventoux op zondag.

De nieuwe koers wordt gehouden een week na de Criterium du Dauphiné etappewedstrijd. De UCI maakt de volledige kalender van 2019 bekend tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg eind september.
De Ventoux verscheen voor het laatst in 2016 in de Tour de France, waar hij het best herinnerd wordt door een incident waarbij gele trui-drager Chris Froome schade aan de fiets opliep bij een botsing met een motorfiets, waarna hij een paar honderd meter bergop liep voordat hij een slecht passende neutrale fiets kreeg aangeboden. Hij eindigde als tweede op het podium achter Thomas De Gendt.

Terwijl de meeste profrenners de berg binnen een uur bedwingen, werd de snelste geregistreerde tijd van 55:51 vastgesteld door Iban Mayo in een individuele tijdrit in de Dauphiné Libéré 2004.