We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Monsieur Mont Ventoux is niet meer

Roland Hurtecant - Foto website Monsieur Mont Ventoux

UPDATE 23 augustus 2019: Asverstrooiing Roland HURTECANT op de Mont Ventoux ZATERDAG 28 september 2019 om 14.30u.
Op 01 juli 2019 is fietser-avonturier-piloot Roland HURTECANT overleden. Na een prachtig leven, vol van werkelijk unieke uitdagingen en ervaringen in àlle uithoeken van de wereld, is Roland zachtjes thuis ingeslapen. Hij is geboren op 10 mei 1939 te Brugge.

Roland Hurtecant was een bijzonder mens. Als je met hem aan de praat raakte was je niet zomaar van hem af. Ik ontmoette hem voor het eerst in 2001, bij hem thuis, want ik wilde meer weten van deze Monsieur Mont Ventoux. 
In 2014 schreef ik een blog over hem onder de titel 'Op 't gemakje'. 

Blog Op't gemakkie

Roland Hurtecant: 76 jaar en op weg naar 200 keer Ventoux

Roland Hurtecant: 76 jaar en 200 keer Ventoux

Asverstrooiing Roland HURTECANT op de Mont Ventoux

De Franse autoriteiten hebben de schriftelijke toelating gegeven voor de asverstrooiing van Roland HURTECANT op de Mont Ventoux. De laatste wens van Roland om uitgestrooid te worden op de Mont Ventoux zal in vervulling gaan. 

De afscheidsceremonie met asverstrooiing van Roland HURTECANT zal plaatsvinden op ZATERDAG 28/09/2019 om 14.30u., aan het monument van de internationale fietstocht Brugge – Mont Ventoux. Het monument staat net voorbij de Col des Tempêtes, in de voorlaatste bocht voor de top van de Mont Ventoux, op de weg vanaf Bedoin

Alle wielertoeristen, cyclosportieven, vrienden en publiek zijn zeer welkom. 

De pastoor en het gemeentebestuur van Bedoin, zullen vertegenwoordigd zijn door o.a. de burgemeester, de heer Luc REYNARD, die de ceremonie persoonlijk zal leiden. De burge-meester is een persoonlijke vriend van Roland sinds vele tientallen jaren en hij stond er op om persoonlijk de dienst te verzorgen als laatste eerbetoon aan zijn goede vriend Roland. 

Daags na het overlijden van Roland HURTECANT op 01 juli 2019 nam de burgemeester van Bedoin, de heer Luc REYNARD zelf contact op met de familie van Roland HURTECANT met de vraag wat de gemeente Bedoin kan betekenen voor Roland Hurtecant, stichter en organisator van de internationale wielerklassieker Brugge - Mont Ventoux die voor het eerst startte in 1973. Sinds 1979 staat er een eigen monument op de Mont Ventoux dat opgedragen is aan alle wielertoeristen en cyclosportieven voor hun moed en volharding, op initiatief vanwege de Franse Conseil Général de Vaucluse die iets tijdloos wilde teruggeven aan de vele wielertoeristen die deelnamen aan deze fietstocht. 

Op 01 juli 2019 is fietser-avonturier-piloot Roland HURTECANT overleden. Na een prachtig leven, vol van werkelijk unieke uitdagingen en ervaringen in àlle uithoeken van de wereld, is Roland zachtjes thuis ingeslapen. Hij is geboren op 10 mei 1939 te Brugge. 

  • Regent Germaanse en Romaanse talen 
  • Fulltime fietser en avonturier 
  • Stichter en organisator Brugge - Mont Ventoux 1973 - 2014 
  • Stichtend lid Vliegclub Ursel 
  • Privaat internationaal piloot van zijn Grumman Cheetah OO-RTD  

Condoleren kan via www.monsieurmontventoux.be