We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Regionaal Natuurpark Mont Ventoux stap dichterbij

Logo Parc naturel régional du Mont VentouxDe realisatie van het Regionaal Natuurpark Mont Ventoux is weer een stap verder. Ventoux Magazine meldt dit vandaag op zijn website. Hieronder een vertaling van het artikel.

De openbare onderzoekscommissie voor het ontwerphandvest voor de classificatie van het grondgebied in het Regionaal Natuurpark van de Mont-Ventoux heeft onlangs haar rapport ingediend: het ontwerphandvest voldoet aan de criteria om in aanmerking te komen voor de classificatie "Regionaal natuurpark". Dit is een cruciale nieuwe stap die zojuist is genomen met dit gunstige advies.
Als onderdeel van de oprichting van het regionale natuurpark Mont Ventoux, heeft de regio Zuid-Provence-Alpes-Côte d'Azur dit openbare onderzoek gelanceerd van maandag 13 mei 2019 tot vrijdag 14 juni 2019.

Gemeenten en intergemeentelijke autoriteiten hebben nu 4 maanden om te beraadslagen
Aan het einde van deze termijn, tijdens zijn plenaire vergadering op 13 december 2019, zal de regionale raad het ministerie van Ecologische en Solidariteitstransitie vragen om het grondgebied te classificeren als een regionaal natuurpark door het decreet van de premier te ondertekenen. De regionale beraadslaging zal de omtrek van het regionale natuurpark van de Mont Ventoux bepalen, bestaande uit de gebieden die in de projectomtrek zijn opgenomen door alleen die gemeenten die het charter hebben goedgekeurd.

Al een logo voor het toekomstige Parc du Ventoux
Meer dan 1600 mensen namen deel aan de stemming om tussen twee voorstellen de visuele identiteit van het toekomstige regionale natuurpark Mont-Ventoux te kiezen. Dit is het logo-project ter bevestiging van de agrarische identiteit van het gebied dat de favoriet was door 82% van de stemmen te winnen. Dit logo past het grafisch charter van de nationale federatie van regionale natuurparken toe, dat een bepaald aantal principes oplegt: het ovaal, de ster van het netwerk van parken, de naam, de kleuren en de typografie.

Portret van het toekomstige regionale natuurpark Mont Ventoux
De omtrek van het regionale natuurparkproject Mont-Ventoux beslaat 91.600 hectare voor 90.100 inwoners en betreft alle of een deel van 39 gemeenten: Aubignan, Aurel, Beaumont-du-Ventoux, Bedoin, Blauvac, Brantes, Caromb, Carpentras, Le Crestet, Crillon-le Brave, Entrechaux, Falcon, Flassan, La Roque-sur-Pernes, Le Barroux, Le Beaucet, Malaucène, Malemort-du-Comtat, Mazan, Methamis, Modena, Monieux, Mormoiron, Pernes-les-Fontaines, Puyméras, Saint-Christol, Saint-Didier, Saint-Hyppolyte-le-Graveyron, Saint-Léger-du-Ventoux, Saint-Marcellin-lès-Vaison, Saint-Pierre-de-Vassols, Saint-Romain-en-Viennois, Saint-Trinit, Sault, Savoillans, Vaison-la-Romaine, Velleron, Venasque en Villes-sur-Auzon.

Dit is een vertaling van het artikel op Ventoux Magazine.