We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Geen Mont Ventoux, wel Mont Aigoual in Tour de France 2020

logo TdFDe eerste geruchten waren er al. Maar het gezaghebbende Vélowire heeft gisteren zijn prognose gepubliceerd en daar zit geen kale berg in. En de prognoses van Velowire blijken elk jaar weer uit te komen. Het definitieve parcours wordt door ASO bekendgemaakt op 15 oktober in het Palais des Congrès in Parijs.

Ook bronnen in Bedoin wisten zeker dat hun Ventoux weer in het parcours zou worden opgenomen. Niet dus, al moeten we dus een heel klein slagje onder de hand houden.
Thomas Vergouwen van Velowire voorspelt het parcours al 13 jaar op basis van geruchten, artikelen in de media en tips die hij krijgt. Ook checkt hij hotelreserveringen. De laatste jaren klopt het parcours van Vergouwen voor 99 procent.
In de Volkskrant citeert Iwan Tol Vergouwen: ‘Christian Prudhomme, de Tourbaas, heeft weleens gezegd: volgens mij heeft Thomas stiekem een camera in de directiekamer geïnstalleerd.'

En de Mont Aigoual? Dat is die berg uit de klassieker 'De Renner' van Tim Krabbé.

De 107e editie van de Tour de France start op 27 juni 2020 in Nicel en de renners finishen op zondag 19 juli zoals altijd op de Champs-Élysées in Parijs. 

Het parcours op basis van de geruchten op Velowire

Het definitieve parcous (NOS)