We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Schoonmaak Mont Ventoux - nieuwe opzet

logo wcd 2019 pink whitefilledGEANNULEERD WEGENS VERWACHT SLECHT WEER! De 12e editie van de schoonmaakactie wordt anders van opzet. De voorgaande edities vonden plaats onder de naam 'Nettoyons le Ventoux' - 'Laten we de Ventoux schoonmaken'. Tegenwoordig maakt de actie deel uit van het wereldwijd plaatsvindende evenement World Cleanup Day. Op zaterdag 21 september wordt in ruim 160 landen de jaarlijkse grote schoonmaakactie gehouden, ook in Nederland en België. Doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil en ook zien te achterhalen wat voor afval het is.

Goed nieuws!

Vorig jaar werd door ruim 200 vrijwiligers, ongevveer evenveel als andere jaren, de helft minder afval ingezameld op de Ventoux! Controles op locatie gedurende de dagen erna en verschillende getuigenissen bevestigen dat er veel minder afval op de hellingen van de Ventoux is dan in voorgaande jaren! Wellicht dat de in juli 2018 langs de weg geplaatste afvalbakken hieraan hebben bijgedragen.

Dit jaar wordt de actie geconcentreerd op twee plekken: de omgeving van Chalet Reynard en de top van de Mont Ventoux.
Er hebben zich inmiddels voldoende vrijwilligers aangemeld voor de schoonmaak van de kale berg. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat er volgend jaar nóg minder afval wordt gevonden.

Meer informatie (in het Frans): SMAEMV.

In eigen land kun je natuurlijk ook aan de slag:  World Cleanup Day.

 World Cleanup Day 2019