We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Het Regionale Natuurpark: 8 van de 39 gemeenten moeten nog stemmen

pnr mv logo 120UPDATE 9 oktober: Le Crestet en Monieux zijn ook akkoord.
Al veel gemeenten hebben het handvest van het toekomstige Regionale Natuurpark van de Mont-Ventoux goedgekeurd. Sinds begin augustus beraadslagen de betrokken gemeenten en intergemeentelijke autoriteiten over het toekomstige regionale park. 31 van de 39 gemeenten heben al ingestemd met het plan, waaronder Bedoin, Malaucène en Sault.  
De overige gemeenten hebben nog tot 13 december de tijd om hun stem uit te brengen. Tot nu toe zijn er nog geen gemeenten die tegen hebben gestemd.


Tijdens een plenaire vergadering op 13 december 2019 zal de regionale raad het ministerie van Ecologische en Solidariteitstransitie vragen om het grondgebied te classificeren als een regionaal natuurpark door het decreet van de premier te ondertekenen. De regionale beraadslaging zal de omtrek van het regionale natuurpark van de Mont Ventoux bepalen, bestaande uit de gebieden die in de projectomtrek zijn opgenomen door alleen die gemeenten die het charter hebben goedgekeurd.

Je kunt de stemming van de gemeenten volgen via deze link: www.smaemv.fr.

PNR du MV stand per 9 10 2019. Kaart: SMAEMV.