We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Etappefinish Tour de la Provence op de Ventoux

TdP 2020 logoDe 3e etappe van de Tour de la Provence finisht op zaterdag 15 februari 2020 bij Chalet Reynard op de Ventoux. Aangezien de slagbomen dan nog dicht zijn wordt er niet naar de top gereden.
In de Tour de France van 2016 werd de finish verlegd van de top naar Chalet Reynard vanwege de harde wind. Thomas De Gendt won de rit, maar we herinneren ons deze 12e etappe vooral vanwege een rennende Chris Froome zonder fiets... De etappe begint in Istres en is 138 km lang.
LIVE te volgen op Wielerflits.
Voorbeschouwing: Tour de la Provence 2020 (WielerFlits)
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours
Liveticker (DirectVélo, Frans)

Het parcours van de Tour de la Provence 2020

De Ronde van de Provence is een meerdaagse wielerwedstrijd in de Franse regio Provence-Alpes-Côte d'Azur die georganiseerd wordt door de Franse krant La Provence. De koers werd opgericht in 2016 en maakt deel uit van de UCI Europe Tour, in de categorie 2.1. (Bron: Wikipedia)

Deze Tour is één van de etappekoersen die in februari in de heuvelachtige regio Provence-Alpes-Côte d'Azur worden georganiseerd. Onder de deelnemers vooral Franse teams, die deze koers zien als een goede voorbereiding op Parijs-Nice in maart.
In 2016 behaalt de Fransman Thomas Voeckler de eerste plaats in het Algemeen Klassement. Winnaars van de andere edities zijn de Australiër Rohan Dennis (2017), de Fransman Alexandre Geniez (2018) en de Spanjaard Gorka Izagirre (2019). De laatste twee zijn dit jaar ook weer van de partij. Andere deelnemers zijn o.a. Nairo Quintana, Alexey Lutzenko, Jesus Herrada, Roman Kreuziger. Onder de Nederlanders Robert Gesink, Wilco Kelderman, Martin Tusveld, Jelte Slagter en veel Belgen, o.a. Serge Pauwels, Dries Devenyns, Ludwig de Winter.