We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Télépéage en zwarte zaterdagen 2020

Télépéage tolpoortMocht je de data van je vakantie nog niet hebben bepaald, dan is het misschien zinvol om rekening te houden met de zwarte zaterdagen. In 2020 gaat het om 1 en 8 augustus. Dan wordt het heel druk op de wegen, bij de tolpoorten, benzinestations en toiletten. Berucht zijn met name de route Parijs-Orléans en de Route du Soleil, maar ook op andere wegen kun je een beetje opschieten wel vergeten. Maar met een Tolbadge kun je snel door de poortjes en met Péago kun je tolgeld besparen. De overige zaterdagen in juli en augustus zijn ook zeer druk (rood), in juli vooral richting het zuiden en in augustus vooral richting het noorden. Ook sommige vrijdagen zijn rood. Als je tóch op zaterdag moet of wilt rijden wordt aangeraden om op zaterdag na 14.00 uur van huis te vertrekken. Zondag is ook een goed alternatief. 
Meer informatie op frankrijk.nl.

Télépéage tolpoortDe wachtrijen voor de tolpoorten zijn op die dagen extra lang en je ziet in die rijen bijna alleen maar auto's met niet-Franse kentekens staan. Die Fransen kunnen zó doorrijden via speciale poorjtes, aangeduid met de letter t van télépéage. Wist je dat wij dat ook kunnen?

Tolbadge
Je kan online een tolbadge (Liber-t) kopen bij telepeagepourtous.fr (elektronische tol voor allen, dus óók voor ons...). Er zijn verschillende uitvoeringen; de meest voor de hand liggende is Formule Balade. De aanschaf van de tolbadge kost je eenmalig 11 euro en je betaalt alleen voor de maanden dat je op de tolwegen rijdt €1,70 per maand. Niet gebruikte maanden worden niet berekend. Daarbovenop komt dan natuurlijk nog de tol voor de kilometers die je op de tolweg rijdt. De kaart is op alle Franse tolwegen geldig. Met de tolbadge kun je ook gebruik maken (betalen) van meer dan 250 Franse parkeerterreinen en garages.

De tolbadge is ook in de ANWB winkels te koop. Meer informatie bij de ANWB.

Hoe de tolbadge werkt te zien in deze animatie:

 Meer informatie over de tolbadge: Tolbadge Frankrijk - Veelgestelde vragen 

De tol op snelwegen kan altijd contant en met een creditcard afgerekend worden. Met een gewone Nederlandse pinpas en Belgische bankkaart gaat het echter niet (afrekenen bij bemande benzinestations en supermarkten kan er wel mee). Mensen met een creditcard kunnen gebruik maken van doorgangen die zijn aangegeven met een groene pijl of met het logo van een creditcard maatscahppij. De wachtrijen zijn daar doorgaans korter dan bij de doorgangen waar ook contant kan worden betaald. Meer informatie bij de ANWB.

Meer over je reis naar de Mont Ventoux vind je op de pagina Je reis naar de Mont Ventoux.

Hotels onderweg

De afstand Utrecht-Bedoin bedraagt ca. 1130 km (Antwerpen-Bedoin ca. 1000 km). Wil je die afstand niet in één dag rijden, dan kun je hieronder een hotel zoeken. 
Afstanden vanaf Utrecht naar enkele steden langs de route: Luxemburg: 328 km, Reims: 450 km, Compiègne: 409 km, Metz: 438 km, Nancy: 492 km, Nemours: 559 km, Langrès: 630 km, Auxerre: 645 km, Dijon: 703 km, Mâcon: 824 km, Lyon: 893 km. 

Boek nu een hotel

Zoek en boek nu een hotel onderweg langs de autoroute via Booking.com. Annuleren kan altijd nog!