We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Corona - gaan de slagbomen vanaf half april wel open?

Ook Frankrijk is zwaar getroffen door de Corona-crisis. Volgens President Macron is Frankrijk ‘en guerre’ - in oorlog - met het virus en daarom zijn ongekende maatregelen getroffen. Zo mag je in Frankrijk niet de straat op zonder een geldige reden, bijvoorbeeld boodschappen doen of naar je werk gaan. Je moet de noodzaak kunnen aantonen met een formulier dat je kan downloaden.

De regio ‘Île-de-France’ (Parijs en omgeving) en het noordoostelijk deel van Frankrijk zijn het zwaarst getroffen. De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur telt op 20 maart 2020 826 bevestigde besmettingen.
In het departement Vaucluse, waarin de Mont Ventoux ligt, zijn op 24 maart 2020 59 personen positief getest op het coronavirus COVID-19. 8 personen worden beademd in ziekenhuizen in Avignon, 4 personen zijn overleden. 

Een reisje naar de Provence en een beklimming van de kale berg zit er voorlopig dus niet in. Diverse grote evenementen, zoals het Filmfestival van Cannes en de Grand Prix van Monaco zijn al afgelast. De organisatoren van de goede-doelen-evenementen als Tour du ALS, Klimmen Tegen MS, Join4Energy, Mon Ventoux en andere maken zich nu zorgen of hun evenement wel doorgang kan vinden. Niemand die het nu kan zeggen.

Voorlopig blijft het dus bij trainen, in conditie zien te blijven. In Nederland mag dat nog buiten, als we ons aan de regels houden (niet in groepen). In België mag je nog wel 'een frisse neus halen', maar of fietsen daar ook onder valt?

COVID 19 Outbreak Cases in France 13 Regions DomTom. Source : https://commons.wikimedia.org/wiki/File:COVID-19_Outbreak_Cases_in_France_13_Regions.svg