We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Corona - de slagbomen gaan voorlopig niet open

martin sanchez Tzoe6VCvQYg unsplash 2Ook Frankrijk is zwaar getroffen door de Corona-crisis. Volgens President Macron is Frankrijk ‘en guerre’ - in oorlog - met het virus en daarom zijn ongekende maatregelen getroffen. Zo mag je in Frankrijk niet de straat op zonder een geldige reden, bijvoorbeeld boodschappen doen of naar je werk gaan. Je moet de noodzaak kunnen aantonen met een formulier dat je kan downloaden.

Op 28 april zijn er 128.339 bevestigde gevallen en 14.497 sterfgevallen in Frankrijk. De werkelijke cijfers kunnen hoger zijn.

Een reisje naar de Provence en een beklimming van de kale berg zit er voorlopig dus niet in. Diverse grote evenementen, zoals het Filmfestival van Cannes en de Grand Prix van Monaco zijn al afgelast. De organisatoren van de goede-doelen-evenementen als Tour du ALS, Klimmen Tegen MS, Join4Energy, Mon Ventoux en andere hebben hun evenement moeten annuleren en/of verplaatsen naar een latere datum dit jaar of volgend jaar.

Update 28 april: Fransen mogen op 11 mei de straat weer op, als de cijfers meevallen, horeca blijft nog gesloten tot zeker eind mei 
Reizen mag, maar het liefst alleen nog in de omgeving. "Het is nog niet het moment om op vakantie te gaan", zei premier Philippe. Alle grote musea blijven voorlopig dicht. De horeca blijft ook nog tot zeker eind mei gesloten.
Bron: NOS.nl.