We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Corona maatregelen Frankrijk

Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 08-09-2020 | Nog steeds geldig op: 12-09-2020
In een aantal departementen in Frankrijk is de COVID-besmettingsgraad ernstig toegenomen. Dit geldt voor de volgende departementen: la Côte-d’Or, la Seine-Maritime, le Nord, la Corse-du-Sud en la Haute Corse. De kleur van deze gebieden is op de kaart daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen; geen vakanties). De bemettingsgraad is nog steeds hoog in Parijs, de departementen les Alpes Maritimes, les Bouches-du-Rhône, l’Essonne, le Gard, la Gironde, la Haute-Garonne, les Hauts-de-Seine, le Hérault, le Loiret, le Rhône, la Sarthe, la Seine-et-Marne, la Seine-Saint-Denis, le Val-de-Marne, le Val-d’Oise, le Var, le Vaucluse en les Yvelines. Voor deze gebieden blijft kleurcode oranje gelden. Na een verblijf in de oranje gebieden gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dit moment blijft de rest van Frankrijk op de kaart ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s). U kunt op vakantie naar Frankrijk maar blijf waakzaam voor het virus. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen.

Bron: Nederland Wereldsijd.nl

Wat betekent dit voor Ventoux-fietsers?

De Mont Ventoux ligt op de grens van de departementen Vaucluse en Drôme. De relevante plaatsen Bedoin, Malaucène en Sault liggen alle drie in de Vaucluse. Beklim je de kale berg, dan bevind je je dus in de Vaucluse. 
Het departement direct ten noorden van de Vaucluse, dus grenzend aan de Ventoux, is Drôme. Dit is ook een prachtig fietsgebied, heel rustig, met talloze cols en colletjes. Ook hier kun je je prima uitleven als fietser.
Op de pagina's Accommodaties rond de Mont Ventoux kun je op de overzichtskaarten zien waar je in de Drôme kunt verblijven, bijvoorbeeld in Mirabel aux Baronnies.

Een goed alternatief: Montagne de Lure, het tweelingzusje van de Ventoux

Een 'kopie' van de kale berg ligt op een uur rijden vanaf Sault in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Dit departement is nog geel gekleurd op 30 augustus 2020. Behalve de montagne de Lure zijn er ook talloze cols en colletjes. Een prima adres om te verblijven is Vakantiehuis Le Rêve in Lachau (Drôme).

 

Kaart bij Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Meer details en actuele informatie vind je op Nederland Wereldwijd en bij de ANWB.