We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Corona maatregelen Frankrijk

Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 29-11-2021 | Nog steeds geldig op: 29-11-2021

Als u niet (volledig) bent gevaccineerd of niet bent hersteld van COVID-19 moet u een negatieve PCR/NAAT- of antigeentest kunnen laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 24 uur vóór vertrek naar Frankrijk. De kleurcode van Frankrijk is geel. Reizigers vanaf 12 jaar en 2 maanden oud moeten bij verschillende activiteiten in Frankrijk een coronabewijs (pass sanitaire) laten zien. Bij terugkeer uit Frankrijk en het eiland Corsica naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees wat dit voor u betekent.

Heenreis naar Frankrijk

Let op: Vanaf 15 december 2021 is uw coronabewijs (DCC) niet meer geldig als u 65 jaar of ouder bent en u uw 2e vaccinatie (of 1e na een covid-besmetting) langer dan 7 maanden geleden heeft gehad. Alleen een DCC met coronabewijs van 3 vaccinaties (of 2 na een covid-besmetting) is vanaf dan geldig. Vanaf 15 januari 2022 geldt deze maatregel ook voor personen van 18 jaar en ouder.

Als u vanaf deze datum niet aan de voorwaarde van de 3e prik voldoet, wordt u als ongevaccineerd gezien en moet u bij ieder bezoek aan restaurant, bioscopen, musea, etc. een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien die niet ouder dan 24 uur is.

 • U kunt vanuit Nederland naar Frankrijk reizen met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC), in Frankrijk “pass sanitaire” genoemd, als u voldoet aan één van de volgende voorwaarden:
  • U bent 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd (met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield). U kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met het gele boekje; Let op: Het gele boekje is niet overal geldig omdat er geen coronabewijs (DCC) QR-code in staat. Neem dus ook een print van uw QR-code mee.
  • U heeft minimaal 28 dagen geleden het Janssen-vaccin gekregen.
  • U bent hersteld van COVID-19 en u heeft minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen. U geldt dan als volledig gevaccineerd.
  • U bent besmet geweest met COVID-19 en kunt bewijzen dat u hersteld bent met een positieve PCR/NAAT-test die minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is afgegeven.
  • Als u niet (volledig) gevaccineerd of hersteld bent van COVID-19 moet u een negatieve PCR/NAAT- of antigeentest laten zien die niet ouder is dan 24 uur vóór vertrek naar Frankrijk (gerekend vanaf het moment van afname).
 • Lees meer over de erewoordverklaring (informatie in het Frans) en de voorwaarden(informatie in het Nederlands). Voor de laatste informatie over coronamaatregelen kunt u de website van de Franse overheid, in het Frans of in het Engels lezen.
 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en 2 maanden oud moeten binnen Frankrijk een coronabewijs laten zien bij het bezoeken van culturele en sportactiviteiten, winkelcentra en horecazaken.
 • Let op: Het gele boekje is niet overal geldig omdat er geen coronabewijs (DCC) QR-code in staat. Neem dus ook een print van uw QR-code mee.

Coronabewijs

Terugreis naar Nederland

Meer informatie

 • Lees de rubriek 'Coronavirus' en het volledige reisadvies van Frankrijk.

Bron en meer informatie: Nederland Wereldwijd.nl

Bekijk ook Reisadvies België.

reisadvies frankrijk 28 07 2021

Meer details en actuele informatie vind je op Nederland Wereldwijd en bij de ANWB.