We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Tour de la Provence 2021 weer naar de Ventoux

TdP 2021 logo

De 3e etappe van de 6e editie van de Tour de la Provence finisht op zaterdag 13 februari op de Mont Ventoux. Niet op de top, maar bij Chalet Reynard, De etappe begint in Istres en is 154 km lang.
De etappe naar de kale berg van de laatste editie (2020) werd gewonnen door Nairo Quintana (Arkéa-Samsic). De Colombiaan reed de laatste kilometers solo naar de finish. Hij sloeg daarmee een dubbelslag, want met zijn overwinning behaalde hij ook de eerste plaats in het algemeen klassement; die stond hij in de slotrit daags daarna niet meer af.

De Tour de La Provence begint op donderdag 11 februari en eindigt drie dagen later op zondag 14 februari.

Etappeschema flag-fr Tour de La Provence 2021
etappe 1: Aubagne – Six-Fours-les-Plages (179,3 km)
etappe 2: Cassis – Manosque (170,6 km)
etappe 3: Istres – Mont Ventoux/Chalet Reynard (153,9 km)
etappe 4: Avignon – Salon-de-Provence (163,2 km)
(Bron: Wielereflits)

Het parcours van de derde etappe van de Tour de la Provence 2021. Kaart: tourdelaprovence.fr.

De Ronde van de Provence is een meerdaagse wielerwedstrijd in de Franse regio Provence-Alpes-Côte d'Azur die georganiseerd wordt door de Franse krant La Provence. De koers werd opgericht in 2016 en maakt deel uit van de UCI Europe Tour, in de categorie 2.1. (Bron: Wikipedia)

Deze Tour is één van de etappekoersen die in februari in de heuvelachtige regio Provence-Alpes-Côte d'Azur worden georganiseerd. Onder de deelnemers vooral Franse teams, die deze koers zien als een goede voorbereiding op Parijs-Nice in maart.
In 2016 behaalt de Fransman Thomas Voeckler de eerste plaats in het Algemeen Klassement. Winnaars van de andere edities zijn de Australiër Rohan Dennis (2017), de Fransman Alexandre Geniez (2018), de Spanjaard Gorka Izagirre (2019) en de Colombiaan Nairo Quintana (2020).