We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Tour du ALS samen met Sporta Mon Ventoux

Tour du ALS samen met Sporta Mon Ventoux

Door de coronacrisis heeft Stichting ALS Nederland afgelopen jaar meerdere fondsenwervende evenementen moeten annuleren of uitstellen, waaronder Tour du ALS. Aanvankelijk was de editie van 2020 verplaatst naar 6 juni 2021, maar het bestuur acht het risico te groot om deze datum aan te houden. De gezondheid en veiligheid van ALS-patiënten, deelnemers en andere aanwezigen wil de organisatie niet in gevaar brengen. Ook willen ze een gedwongen lastminute annulering voorkomen.

Samen met Sporta Mon Ventoux

Door Tour du ALS over de zomer te tillen is de kans groter dat het evenement door kan gaan. De nieuwe datum wordt zaterdag 11 september. Er is samenwerking gezocht met Sporta, organisator van het grote jaarlijkse evenement 'Mon Ventoux'.

Wel eigen feestje

"We mogen aansluiten bij het sportieve Belgische Sporta Mont Ventoux evenement, waarbij we gebruik kunnen maken van hun faciliteiten, maar wel onze eigen Tour du ALS feestje kunnen bouwen. Een win-win situatie", volgens Gorrit-Jan Blonk, directeur-bestuurder Stichting ALS.