We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

De top van de Ventoux gaat 29 mei pas open

De top van de Ventoux op 3 april 2021 - foto: 'Diable' Ruud de Bont

UPDATE: NIET 15 MEI MAAR PAS OP 29 MEI! De afgelopen dagen was het weer een polaire episode, zoals blijkt uit de temperaturen op de top van de Ventoux met een -12,4°C, een gevoelstemperatuur van ongeveer -30°C en windvlagen van 143 km/u! Het departement heeft besloten de beroemde reus van de Provence nog wat langer te laten overwinteren en de heropening van de weg naar de top van de Mont Ventoux via Sault en Bédoin uit te stellen tot 15 29 mei in verband met de hervatting van de werkzaamheden op de top. Daarom zullen dit jaar de drie toegangswegen op dezelfde datum opengaan.
Hopelijk zijn de lockdownmaatregelen dan ook opgeheven...
Bron: La Provence - Foto: 'Diable' Ruud de Bont

UPDATE 5 mei: Door de weersomstandigheden is de oorspronkelijke planning van de werkzaamheden aan de Mont Ventoux sterk verstoord. Bijgevolg is het verkeersverbod dat de weg tussen de chalet Reynard en de top afsluit, verlengd tot 29 mei voor de zuidkant (Sault en Bédoin). Aan de noordzijde (Malaucène) zal de weg, die op 15 mei open zou gaan, tot 29 mei voor het verkeer gesloten blijven om de asfalteringswerkzaamheden tussen het station van Mont Serein en de top mogelijk te maken.
U kunt het station van Mont Serein bereiken via Malaucène of het Chalet Reynard via Bédoin en Sault, gelegen op 1400 m hoogte.
Bron: OTI Ventoux Sud