We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Jip (11) bedwingt de Ventoux

Jip Steman (11) op de top van de VentouxHij moet nog 12 worden, Jip. Toen hij 1 jaar was beklom zijn vader de Ventoux, met Jip in een aanhangkarretje achter zijn racefiets. Bovenop de top werd Jip gedoopt. En een maand voor zijn zesde verjaardag reed hij op een aanhangfiets samen met zijn vader de berg op. Zijn vader heet Bas Steman.

Op 28 juni 1999 reed Bas vanuit Bedoin naar de top en zijn vriendin Ariane Greep deed dat op hetzelfde moment vanuit Malaucène. Op de top trouwden zij met elkaar. Het verslag van deze bijzondere beklimmingen is vereeuwigd in het boek De kale berg - Op en over de Mont Ventoux (Eeuwige liefde op de Ventoux - van twee kanten).

Bas Steman is, behalve 'Beoogd Tourwinnaar' en auteur van 'De Aankomst', de eerste Nederlandse Galérien du Ventoux, dus hij weet wel wat fietsen is. Vandaag reed hij dan met Jip vanuit Bedoin naar de top in de fantastische tijd van 1 uur 45 minuten. "Nog een paar jaar en hij rijdt me er straal af!", reageert Bas. 

Jip is een all-round sportman. HIj fietst op de weg, in de bossen en op de baan. En hij werd clubkampioen op de 1500 meter veldloop. We gaan nog veel van deze sportman horen...

Op de foto's Jip met zijn vader op de baan en de weg, Jip als deelnemer aan de Kanjers voor kanjers kids clinic en Jip op de Ventoux.

Vanaf vandaag schrijft de moeder van Jip een maandelijkse blog over de totstandkoming van haar film over de Mont Ventoux.