We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Bert Wagendorp maakt film over Ventoux

AMSTERDAM - Schrijver en journalist Bert Wagendorp werkt met regisseuse Nicole van Kilsdonk en producent Hans de Wolf aan een film over vier oude vrienden die het plan opvatten om op hun racefiets de Mont Ventoux te gaan beklimmen.
Dat heeft hij zondag gemeld. Producent KeyFilm benaderde Wagendorp eerder dit jaar om een filmscript te ontwikkelen over dit onderwerp. Het is het eerste filmscenario waar de journalist voor tekent.

Wagendorp is columnist voor de Volkskrant, hoofdredacteur van het literaire wielerblad De Muur en auteur van de sportverhalenbundel De dubbele schaar.
Het project, dat als werktitel Ventoux heeft, wacht momenteel op ontwikkelingssubsidie bij het Filmfonds. De tragikomedie moet ''het gevoel van Notting Hill of Four Weddings and a Funeral gaan ademen'', aldus Wagendorp.

Film VENTOUX op DVD   Koop bij Bol.com

 

Beoogd regisseur Nicole van Kilsdonk maakte eerder films als Ochtendzwemmers, Johan en Zadelpijn.
Als hoofdrolspelers willen de makers in elk geval acteurs die regelmatig op een racefiets zitten. ''Ze moeten wel weten hoe je een berg opfietst'', stelt Wagendorp. ''Zoiets kan je niet acteren namelijk.''
Gijs Scholten van Aschat (besloot vorig jaar een fietstocht van 2200 kilometer te maken naar Girona) , Wilfried de Jong (schreef o.a. De man en zijn fiets), Leopold Witte (Gooische Vrouwen, Orkater), en de Vlaming Wim Opbrouck zijn gepolst voor de vier hoofdrollen. ''En ze waren onmiddellijk enthousiast. Zoals iedereen die met het project bezig is.''

Voor het ontwikkelen van het scenario zal Wagendorp gaan samenwerken met Van Kilsdonk. ''Het schrijven van een film is toch een ander vak dan het schrijven van een boek of column'', zegt de auteur. Hij werkt intussen aan een romanversie van het verhaal. Die zal komend jaar verschijnen bij uitgeverij L.J.Veen.
© ANP

Op Twitter is het nieuws over de film al de hele zondag een hot item. Ook dekaleberg.nl wordt druk bezocht.

Eerder schreef Volkskrantjournalist Bert Wagendorp speciaal voor MatchBoox een kort verhaal in een luciferdoosje. 'Digue Ventoux', waarin Wagendorp zijn droom vermengt om de fameuze Mont Ventoux te beklimmen met zijn eigen fiestrondje op de westfriese omringdijk. Zie pagina Boeken.