13-06-2011 Diable ook toegevoegd aan verlanglijstje

Artikelindex

Op maandag 13 juni 2011 heb ik de Diable gefietst, één van de nog twee ontbrekende meervoudige beklimmingen op mijn verlanglijstje.

 Welke voorbereidingen hier aan vooraf gingen kunnen jullie lezen op montventouxvirus.blogspot.com. Hoopte van te voren dat alle voorbereidingen voldoende waren geweest om deze twee zware beproevingen met goed gevolg te kunnen fietsen... Helemaal gerust was ik er niet op, want de afgelopen maand ben ik behoorlijk intensief (2-3 keer per week) langs de fysiotherapeut geweest om mijn vastzittende rug los te maken. Dit ging echter met wisselend succes, maar de dag voor vertrek zat ie nog helemaal vast...

Verder ook behoorlijk wat last van mijn knietjes, rechts een gescheurde meniscus (kijkoperatie medio oktober, na het fietsseizoen, omdat ik er al een paar jaar last van heb :p) en links vergelijkbare klachten, maar van mindere aard. Lichamelijk dus verre van fit om aan deze meervoudige beklimmingen te beginnen. Maar ja, als ik iets in mijn kop heb zitten, moet het ook gebeuren, dus zou ik wel zien of het al dan niet te doen zou zijn.

Voorgaande keren kwamen we op zaterdag in Frankrijk aan en ging ik de volgende dag direct de berg op. Dit jaar iets rustiger aan gedaan, door zondag weer eens echt als rustdag te betitelen en vrijwel niets te doen. Zondagavond nog geprobeerd enkele uren te slapen, maar dat werden er slechts 1,5, waardoor ik onderweg vast weer slaap zou krijgen ;-)
Om 23:30 uur liep de wekker af, aangekleed en als extra zekerheid de ruggordel om en verder alles in gereedheid gebracht voor de tocht.
Zoals tijdens de Bicinglette in 2009 begeleidde Angèle mij ook deze keer met de auto. Tijdens meervoudige beklimmingen scheelt het echt enorm veel als je je spullen in de auto mee kan nemen i.p.v. zelf mee te moeten zeulen!

e-max.it: your social media marketing partner