Eerste editie Tour du ALS groot succes

ALS logoMet de beklimming van de Mont Ventoux door 70 wielrenners heeft de Stichting Tour du ALS op 1 juni een succesvol begin gemaakt met een jaarlijks terugkerende sponsoractie: de Tour du ALS. Op giro 100.000 van Stichting ALS Nederland wordt door deze actie meer dan 100.000 euro bijgeschreven.

 

 

Onder de deelnemers was ALS-patiënt Jan van Hemert (42), die op een tandem samen met oud Olympisch kampioen Leo Peelen de 1912 meter hoge 'Kale Berg' bedwong, ondersteund door wielrennende vrienden. De 17-jarige Teun Loete fietste omhoog om zijn vader Paul in zijn strijd tegen de gevreesde zenuw-/spierziekte een hart onder de riem te steken. Dankzij de stichting Ambulance Wens kon Paul Loete zijn zoon volgen en op de top zien aankomen. De emoties liepen hoog op onder de wielrenners en het publiek, omdat velen van hen een familielid of naaste hebben die door ALS is getroffen of aan de ziekte is overleden.

Het door sponsoren samengebrachte geld wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS, een dodelijke ziekte waar nog geen medicijn tegen bestaat. In Nederland hebben 1500 mensen ALS, die na de diagnose gemiddeld nog drie tot vijf jaar te leven hebben.

De Tour du ALS is in slechts een half jaar tijd uit de grond gestampt. Directeur Eric Nolet van de Stichting ALS Nederland: "Ongelooflijk, wat deze groep vrijwilligers onder leiding van Gert-Jan Pijl en Ivan Sweebroek in zo'n kort tijdsbestek hebben neergezet. De intentie is om binnen enkele jaren met 1500 deelnemers de Kale Berg te beklimmen, voor iedere ALS-patiënt een renner."

De volgende editie van de Tour du ALS vindt plaats op vrijdag 7 juni 2013. Inschrijving is mogelijk vanaf 1 september op onze website. Voorinschrijving is reeds geopend.

Bron: TourduALS.nl


Pin It
e-max.it: your social media marketing partner